Samen sterk: voor Chris draait het om wederzijds vertrouwen

Van businesstransformatie tot datagedrevenheid, en van softwareontwikkeling tot integratie. Zet ruim 25 bedrijven met een uniek specialisme bij elkaar en je hebt het Conclusion-ecosysteem. Vanuit samenwerking en verbinding werken ruim 3000 medewerkers dagelijks voor meer dan 500 klanten. Meerdere experts zetten gezamenlijk hun tanden in complexe vraagstukken, om zo tot een objectief advies en werkende oplossingen te komen. Geen uitdaging is ons te gek. De kracht van ons ecosysteem is de som der delen, maar hoe vind je elkaar in zo’n uitgestrekt bedrijvenlandschap? Verschillende collega’s vertellen hoe samenwerking binnen het ecosysteem eruitziet in hun dagelijkse werkzaamheden. Als je het aan Chris Geertsma vraagt, Manager Operations bij Virtual Sciences Conclusion, dan draait het om wederzijds vertrouwen en een enorme gunfactor. Vanuit die basis worden klanten heel goed ontzorgd en krijgen ze een best-of-breed oplossing.

26 april 2024   |   Blog   |   Door: Conclusion

Deel

Chris Geertsma, Manager Operations bij Virtual Sciences Conclusion

Gunfactor en wederzijds vertrouwen

Alle expertbedrijven binnen het Conclusion-ecosysteem zijn zelfstandig en dragen financieel hun eigen verantwoordelijkheid. Wat maakt het dan anders om samen te werken met andere bedrijven binnen het ecosysteem ten opzichte van ‘externe’ partijen in de markt? Volgens Chris heeft dat te maken met de enorme gunfactor die iedereen naar elkaar heeft. “In de basis is er geen onderlinge concurrentie binnen het ecosysteem”, vertelt hij. “Natuurlijk is er weleens sprake van overlappende dienstverlening, maar dat is nooit een probleem. Er is wederzijds vertrouwen en respect. Op allerlei lagen spreken mensen elkaar. Niet alleen op directieniveau; developers zoeken elkaar net zo goed op. Hoe beter we elkaar kennen, hoe meer het vertrouwen naar elkaar groeit. En dat zorgt ervoor dat we klanten weer beter kunnen bedienen.”

Klanten next level ontzorgen

De onderlinge gunfactor komt het samenwerken ten goede, vindt Chris. “We zien elkaar niet als concurrenten, maar als gelijkwaardige professionals. We kennen elkaar en vertrouwen op elkaars vakkundigheid. Ik heb meerdere keren met diverse bedrijven samengewerkt rondom onder andere aanbestedingen en advies- en consultancytrajecten en daarin heb ik ervaren dat het écht werkt. Het blijft niet bij een mooi verhaal, maar leidt in de praktijk echt tot mooie successen.”

Klanten profiteren van de saamhorigheid binnen het ecosysteem. “We werken als verschillende bedrijven samen volgens één aanpak”, legt Chris uit. “De klant heeft daarbij één aanspreekpunt. Als je met tien leveranciers samenwerkt aan één project, heb je heel wat te organiseren met elkaar. Wij zorgen voor de regie en afstemming, zodat de klant niet steeds met tien leveranciers aan tafel hoeft te zitten. En mocht er toch ergens een keer wrijving ontstaan, dan lossen wij dat intern gewoon op. Dat is next level ontzorgen als je het mij vraagt.”

De onderlinge gunfactor is de basis voor best-of-breed oplossingen voor klanten

Chris Geertsma

Best-of-breed oplossing

Een mooi voorbeeld volgens Chris is de recente Request for Proposal (RfP) waar hij vanuit Virtual Sciences Conclusion samen met Conclusion MBS, Conclusion Consulting, PossibilIT en TheFactor.e (de laatste twee zijn onderdeel van 4NG Conclusion) aan heeft gewerkt. Hij vertelt er vol enthousiasme over: “Het was mooi om te zien dat de opdrachtgever de kracht van Conclusion ook zag. Ze beseften heel goed dat ze met onze ecosysteem-formule een best-of-breed oplossing krijgen waarbij ieder bedrijf in z’n eigen kracht staat. Zoals wij integratiespecialist zijn binnen het ecosysteem dat technologie agnostisch werkt, is ieder bedrijf een specialist in een niche in het totale IT-landschap. En omdat we financieel onze eigen broek op moeten houden, weet de klant ook dat iedereen zich inzet voor maximaal resultaat. Dit was dan ook één van de redenen waarom de klant de opdracht uiteindelijk aan Conclusion heeft uitbesteed. Dat hebben we natuurlijk gevierd! Want ook persoonlijk word ik enthousiast van zo’n mooie opdracht. Ik besef heel goed dat het Conclusion-ecosysteem het mogelijk maakt om opdrachten te doen die je als individueel bedrijf nooit had kunnen doen. Dat is natuurlijk ontzettend gaaf. Ook geeft het vertrouwen in de markt dat we als Conclusion in staat zijn grote en complexe organisaties te bedienen in hun digitale transformatie.”

Beheers de vooruitgang

BEHEERS DE VOORUITGANG

Als digitale ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, hoe behoud je dan de controle? Want wie verandering niet in de hand heeft, valt in handen van verandering. De kunst van het digitaal transformeren is de vooruitgang beheersbaar maken, voordat het jou beheerst.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Conclusion

ALTIJD UP-TO-DATE

Met onze maandelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van relevant Conclusion-nieuws, interessante businesscases en de laatste trends van onze experts. Eenvoudig in je mailbox. Dat wil je niet missen.

Paul de Metter

Blog met technologie-expert Paul de Metter

In de volgende blog spreken we met ondernemer en technologie-expert Paul de Metter. Als CTO van 4NG Conclusion, een sub-ecosysteem binnen Conclusion, weet hij als geen ander wat er nodig is voor succesvol samenwerken binnen een ecosysteem. Volgens hem is het de ondernemersmentaliteit die ervoor zorgt dat je klanten één team op maat kan bieden, inclusief een uniforme klantbeleving.