IT-trainee Paul voelt zich al snel op zijn plek bij Virtual Sciences

In maart begon Paul Gorris aan het IT-traineeship van Conclusion. Na een half jaar bij Conclusion Xforce vervolgt hij zijn avontuur bij Virtual Sciences. “Ik mag de hele dag puzzels oplossen, daar word ik blij van.”

11 januari 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Follow Paul Gorris VS

IT raakt aan het leven

Het IT-traineeship is Pauls “eerste grotemensenbaan”. En ja, zijn beginperiode als trainee was dan ook best even spannend. Al werd Paul ook tijdens zijn master theoretische natuurkunde flink uitgedaagd. “Daarna koos ik er bewust voor iets heel anders te gaan doen. Mijn studie had weinig directe koppelingen met de wereld direct om ons heen, het was toch een ver-van-mijn-bedshow. De IT raakt veel meer aan het dagelijkse leven.”

Puzzelen met Java

Het IT-aspect van zijn werk bevalt de trainee meer dan prima. “Ik zit nu ruim een maand bij Virtual Sciences, maak onderdeel uit van het automotive-team en houd me voornamelijk bezig met Java. In het begin heb je geen idee waar je moet kijken, alles is dan één grote puzzel. Gelukkig doe ik snel meer kennis op en beginnen de puzzelstukjes op hun plek te vallen. Het verbanden leggen gaat me steeds beter af. Het werk bevalt me dan ook enorm goed.” En komt Paul een keer ergens niet uit, dan hoeft hij het niet alleen te doen: “Er is altijd wel iemand uit het team die even kan mee kan kijken en helpen.”

Ook de directeur komt gewoon even binnenwandelen voor een praatje

Paul Gorris

Hecht team, spontane praatjes

“Het team waarmee ik werk, is echt hartstikke leuk. Ik kan het met iedereen goed vinden”, vertelt Paul enthousiast. Ook Virtual Sciences-breed zijn de eerste indrukken van de IT-trainee positief: “Mensen werken aan allerlei leuke opdrachten bij een grote verscheidenheid aan bedrijven. Je hebt alle kansen om te groeien. Daarnaast vind ik het leuk dat collega’s even komen binnenwandelen om een praatje te maken, tot aan de directeur toe.”

Manoeuvreren kun je leren

Tijdens de eerste periode van zijn traineeship was Paul actief voor Conclusion Xforce. “Ik was gedetacheerd bij KPN Security. Daar hield ik me bezig met automatiseringsopdrachten”, vat hij dat halfjaar kernachtig samen. “Het was interessant om te leren hoe ik me gedraag binnen zo’n grote organisatie. Er gebeurt van alles en er spelen allerlei belangen, daarbinnen manoeuvreren vraagt wel wat. Die skills neem ik mee in mijn carrière en kan ik nu bij Virtual Sciences direct weer inzetten.”

Er gebeurt van alles en er spelen allerlei belangen

Paul Gorris

In de ban van integratie?

De komende tijd hoopt Paul dieper in de technieken te kunnen duiken en meer over data-integratie te leren. “Ik weet dat ze in dit team ook met NiFi en Red Hat Fuse werken, daar wil ik graag meer van zien en over leren”, vult hij aan. “Na dit half jaar bij Virtual Sciences hoop ik een goed beeld te hebben van de diverse werkzaamheden, zodat ik kan beoordelen of data-integratie iets voor mij is.”

We blijven Paul volgen

De komende maanden volgen we Paul op de voet. Hoe bevalt het leven als IT-trainee bij Virtual Sciences hem? En voelt hij zich al een beetje Integratiebaas?

Meer over Pauls ervaringen met het IT-traineeship lees je hier.

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas? Binnenkort start ons nieuwe IT-traineeship