“Bij andere traineeships ben je jaren bezig om dezelfde kennis op te bouwen”

Wat doe je met een master theoretische natuurkunde op zak? Paul Gorris wil niet in de universiteitswereld blijven of voor de klas staan. Wel weet hij dat hij graag programmeert. Maar wat de informatica verder biedt? Dus lijkt het IT-traineeship van Conclusion hem ideaal: van alles een beetje proeven en dan kiezen.

22 februari 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

Even voorstellen traineeship Conclusion

Waarom zou je na het bestuderen van de relativiteitstheorie van Einstein en andere wiskundige vragen van de natuurkunde de IT in willen? Voor Paul is het geen onlogische keuze. “Ik ben steeds meer gaan programmeren tijdens mijn studie, onder meer voor mijn onderzoek. Je vraagt iets nieuws van je programma en moet dat weten te vertalen naar de computer, zodat die ook weet wat je wilt. Een leuk spelletje, dat heel frustrerend kan zijn. Maar als het lukt, word ik er gelukkig van.”

Spoedcursus informatica

Niet gehinderd door enige informatica-opleiding begint Paul straks bij Conclusion aan zijn IT-traineeship. “Je doet eerst een bootcamp, een soort spoedcursus van zeven weken. Daarna ga je als volwaardig teamlid aan de slag bij drie verschillende Conclusion-bedrijven: Conclusion Xforce, Conclusion Virtual Sciences en First8. Overal zit je zes maanden en dan kun je kiezen waar je wilt werken. Ik heb ook naar traineeships bij andere bedrijven gekeken, maar daarbij ga je heel snel de detachering in en krijg je vier uur opleiding per week. Zo ben je jaren bezig om dezelfde kennis op te doen.”

Richting door traineeship

Paul heeft zin in de bootcamp, maar zeker ook in het traject erna. “Het lijkt me heel leuk om bij drie verschillende bedrijven mee te lopen. Ik weet nog niet wat ik er precies ga doen of voor welke opdrachtgevers ik aan de slag ga. Dat zie ik wel, net als welke werkzaamheden me aanspreken.”

Mijn doel is met het traineeship een beter beeld te krijgen van de richting die ik uit wil. Daar heb ik nu nog geen idee van.

Paul

Relaxte sfeer

Door de coronamaatregelen is hij maar één keer op kantoor geweest bij Conclusion en waren de sollicitatiegesprekken voor het traineeship vooral online. Toch voelde de sfeer meteen goed. “Ik heb van elk bedrijf met iemand gesproken. Ze zeiden dingen als ‘loop je ergens tegenaan, kom dan langs’ en ‘vind je het niet leuk meer, zeg het, dan bieden we een oplossing’. Iedereen was heel relaxed, ook onderling.”   

Conclusion is overal

Nadat Paul het contract voor zijn traineeship had getekend, zag hij plotseling overal de naam Conclusion opduiken. “Ik kende het bedrijf al doordat mijn vriendin bij Virtual Sciences werkt. Maar ineens zag ik het bijvoorbeeld langs de A10 op een bord staan en op een busje in de stad, heel grappig.”

Trainee op, sous-chef af

Een teken of niet, op 1 maart treedt Paul aan als trainee bij Conclusion. Daarvoor is hij nog wel even anderhalve week gaan skiën, off-piste, met zijn vader. Het enige jammere is dat hij zijn bijbaan als sous-chef bij Brouwerij Troost in de Amsterdamse Pijp moet opgeven. Echt erg vindt hij dat niet. “De ambitie om kok te worden, had ik toch niet. Het is mooi geweest.” Op naar de bootcamp!

Meer weten over het IT-traineeship bij Conclusion?

Meer weten?

Over onsOnze expertisesNieuws & blogsOnze vacatures