Virtual Sciences Conclusion ontwikkelt een unieke expertisefilter

Virtual Sciences Conclusion ontwikkelt een uniek statistisch- en technisch filter voor Compander. Dit filter zorgt voor een snelle en kostenbesparende afhandeling van schadedossiers.

Klant

Nederlands bedrijf

Nederlands bedrijf  Virtual Sciences

Markt

Financiële dienstverlening

Thema

Machine Learning/AI

Publicatiedatum

11 december 2020

Uniek expertise filter succes Virtual Sciences

Virtual Sciences Conclusion ontwikkelt uniek statistisch- en technisch filter voor Compander (Univé).

Kiezen voor Virtual Sciences Conclusion is kiezen voor kennis en kwaliteit

Marcel Spronk, Manager Bedrijfsvoering Compander

Uitdaging

Compander, 100% dochter van Univé, had te maken met een hoge schadelast en het rendement op de autoportefeuille van Univé stond onder druk. Compander is op zoek gegaan in de markt wat er mogelijk was om meer grip te krijgen op de schadelast. Aan de hand van een businesscase is gekozen voor het inzetten van een nieuw filter. Er werd voorheen door Compander al gebruik gemaakt van een filter, maar dit was statistisch en technisch sterk verouderd. 
Het ontwikkelen van een nieuw statistisch en technisch filter moet zorgen voor een snelle en kostenbesparende afhandeling van schadedossiers.

Oplossing

Virtual Sciences Conclusion heeft het Compare & Comparetech filter ontwikkeld, een uniek statistisch en technisch vergelijkingsfilter. Op basis van webservices beoordeelt het elke calculatie en geeft advies voor de verdere afhandeling van het dossier.

Voordelen

Het nieuwe filter zorgt voor een directe besparing op het aantal expertises en benodigde FTE. Daarnaast geeft het meer inzicht en grip en snellere afhandeling op schadecalculaties. Door de kortere lijn ontstaat er een snellere terugkoppeling van informatie naar de relatiemanager.

Gesprek tussen Conclusion en klant over digitale transformatie binnen de financiële sector

Conclusion in de financiële dienstverlening

Financiële dienstverlening is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de financiële dienstverlening?

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Virtual Sciences Conclusion

David van Westendorp

Accountmanager
David.van.Westendorp@virtualsciences.nl