Innovatieve integratie levert waarde voor in- en externe a.s.r. klanten

Virtual Sciences Conclusion heeft verzekeringsmaatschappij a.s.r. van de nodige kennis en mensen voorzien om hun messagebroker te migreren naar de allernieuwste versie. Daarbij ging het niet alleen om een upgrade naar de IBM Integration Bus (IIB) maar ook om het toevoegen van nieuwe functionaliteit. Alle businesslines van a.s.r. beschikken nu over hun eigen IIB-omgeving: toekomstvast, flexibel en onafhankelijk van de andere businesslines. De verzekeraar kan voortaan nog sneller inspelen op veranderingen en interne- en externe klanten nog beter bedienen.

Klant

a.s.r

Virtual Sciences Conclusion asr

Markt

Financiële dienstverlening

Publicatiedatum

31 december 2020

a.s.r. innovatieve integratie Virtual Sciences

Uitdaging


Vanwege het out of support zijn van Broker versie 7 startte a.s.r. een migratieproject naar versie 9. Op advies van Virtual Sciences Conclusionis echter naar de nieuwste versie 10 gekeken die bij IBM in ontwikkeling was. Deze versie biedt nieuwe uitgebreide functionaliteiten waaronder Businessline-onafhankelijk werken en aanpassingen per Businessline doorvoeren. Virtual Sciences Conclusion leverde hiervoor de kennis en menskrachten.

Oplossing

Met meerdere Proof of Concept’s heeft Virtual Sciences Conclusion aangetoond welke nieuwe functionaliteiten versie 10 a.s.r. te bieden heeft én dat het nieuwe ontwerp, op basis van nieuwe a.s.r. requirements, technisch ook daadwerkelijk werkt. Samen met de interne IT&C afdeling van a.s.r., de Businesslines en de resources van Virtual Sciences Conclusion is de migratie uitgevoerd. Dankzij het volledig nieuwe ontwerp konden de verschillende Businesslines migreren op het moment dat het hen het beste uitkwam.

Voordelen

Verzekeraar a.s.r. heeft nu een toekomstbestendig broker-landschap voor platformonafhankelijke communicatie. De Businesslines hebben hun eigen IIB-omgeving en kunnen volledig onafhankelijk van andere Businesslines IIB-aanpassingen implementeren. Daarmee kan a.s.r. niet alleen sneller werken, maar ook gemakkelijker inspelen op veranderingen. Dit levert een direct voordeel op bij het bedienen van de a.s.r. klanten. De expertise voor deze migratie had a.s.r. zelf niet in huis maar met de kennis en resources van Virtual Sciences Conclusion werd het een succes!

Virtual Sciences Conclusion heeft de kennis geleverd, de kennis geborgd en zorgt ervoor dat onze kennis bijblijft

Bert Wilhelm, Programmanager a.s.r.

Download

Case a.s.r. integratie
Gesprek tussen Conclusion en klant over digitale transformatie binnen de financiële sector

Conclusion in de financiële dienstverlening

Financiële dienstverlening is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de financiële dienstverlening?

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Virtual Sciences Conclusion

David van Westendorp

Accountmanager