Mateco realiseert internationaal synergie in bedrijfsprocessen met Microsoft Dynamics 365

De digitale transformatie staat ook bij mateco, verhuurder van hoogwerkers, op de agenda. Om hierin stappen te kunnen zetten, moest de organisatie een grote uitdaging het hoofd bieden: wereldwijd synergie creëren tussen locaties in verschillende landen, een eind maken aan versnipperde bedrijfsprocessen en werken met één softwareoplossing. Mateco schakelde de kennis en expertise van Conclusion MBS in om dit te verwezenlijken. Samen zetten ze hun schouders eronder. Het resultaat? Mateco realiseerde een grote efficiëntieslag met de implementatie van Microsoft Dynamics 365. 

Klant

mateco

mateco logo

Markt

Zakelijke dienstverlening

Thema

Adaptive enterprise applications

Publicatiedatum

26 april 2022

mbs-case-mateco-hoogwerkers

Versnipperde bedrijfsprocessen in verschillende landen

Wie een hoogwerker wil huren, moet bij mateco zijn. De cijfers liegen er niet om. Met een verhuurvloot van ruim 30.000 machines in meer dan 140 vestigingen in Europa, Zuid-Amerika en Azië, is mateco een toonaangevend aanbieder van hoogwerkers voor de verhuurmarkt. De digitale transformatie moet ervoor zorgen dat mateco zich verder ontwikkelt en winstgevende groei bereikt. Een vereiste hiervoor is synergie in de werkwijze tussen verschillende landen. Het was niet eenvoudig om dit te realiseren. Zo waren bedrijfsprocessen versnipperd door veel overnames en kantoren in verschillende landen. Ook was er geen standaard manier van werken en werden er verschillende softwareoplossingen ingezet. Het wiel werd iedere keer opnieuw uitgevonden en dat moest anders. 

Wereldwijd samenwerken met Microsoft Dynamics 365

Om de digitale transformatie vorm te geven, viel de keuze al snel op Microsoft Dynamics 365. Waarom? Het is een bewezen standaardsoftware en als cloudoplossing biedt het mateco de schaalbaarheid en wendbaarheid die het nodig heeft voor de transformatie. En niet geheel onbelangrijk: Microsoft Dynamics integreert eenvoudig met de applicatie architectuur van mateco. Conclusion MBS implementeerde de software van Microsoft zoveel mogelijk gestandaardiseerd. Het vormgeven van bedrijfsprocessen binnen deze standaard was de weg naar het ontstaan van wereldwijde synergie. 

mateco video still

INTERNATIONAL SYNERGY IN BUSINESS PROCESSES with Dynamics 365

Bekijk de client case video

Conclusion MBS is creatief en flexibel in het vinden van passende middelen voor ons transformatietraject.

Didier Dhaenens, CIO mateco

Waarom koos mateco voor Microsoft Dynamics?

Om de digitale transformatie vorm te geven, was Microsoft Dynamics 365 simpleweg de beste keuze. Lees meer over de vraag en de aanpak in deze klantcase.

Download

Klantcase: mateco realiseert synergie in businessprocessen

Flinke stappen in digitale transformatie

Mateco ging de uitdaging van dit transformatietraject niet uit de weg en dat werd beloond. Er wordt inmiddels in alle landen succesvol gewerkt met Microsoft Dynamics 365.

De resultaten van de implementatie waren al snel merkbaar. Kantoren wereldwijd werken gemakkelijker samen. Ook is er op groepsniveau meer inzicht in wat er over de hele linie gebeurt. Onder de streep betekent dit dat medewerkers meer tijd hebben om zich te richten op de core business van mateco. 

Dynamics expertise in de zakelijke dienstverlening | Conclusion MBS

Microsoft Dynamics voor zakelijke dienstverlening

Tijd is kostbaar, zeker voor dienstverlenende organisaties. Je wil dat medewerkers hun tijd besteden aan de dienstverlening richting de klant, en niet aan het schrijven van uren of maken het van klantrapportages. Dat begrijpen wij als dienstverlenende organisatie als geen ander. Wij zetten graag onze tanden in complexe projecten, zodat jouw organisatie een succesvolle digitale transformatie doormaakt.

Digitale tansformatie binnen de zakelijke dienstverlening

Conclusion in de zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de zakelijke dienstverlening?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur