Energie & Utilities

De energietransitie brengt verandering van rollen mee. Van de energieproducent én de gebruiker. Groot is het belang van data-integratie en het verbinden van systemen. 

energie & utilities conclusion

Welkom op het internationale digitale energiepodium

De tijd dat energieproducenten zich uitsluitend bezighielden met het leveren van energie ligt ver achter ons. Zoals ook consumenten zich steeds minder beperken tot het afnemen ervan. De roep om verduurzaming is hierin al jaren een sterke aanjager. De consument heeft middelen in handen gekregen zelf energie op te wekken. En dat duwt ook energiebedrijven in een nieuwe rol: die van energieregisseur.

De energietransitie individualiseert

Zonnepanelen, warmtenetten, CV-ketels en accu’s van elektrische auto’s: ze spelen een rol in de afname en toevoer van energie op het net. Hoe kunnen energiebedrijven de consument helpen bij de wensen en keuzes in zijn persoonlijke energietransitie? Dat kan alleen als al die apparaten slim en schaalbaar verbonden zijn met de data-systemen van leveranciers. Vanuit Conclusion helpen we energiepartners naar een betere klantbediening met onze ‘Energy as a Service’- diensten.

Vernieuw je digitale strategie

Maar dat niet alleen. De assets van energiebedrijven breiden zich snel uit. Windmolens, zonneparken en warmtecentrales bevinden zich al lang niet meer niet alleen binnen de eigen landsgrenzen en territoriale wateren. Grip op hun performance is alleen mogelijk via overall geïntegreerde data-systemen. Ook dat geeft digitale transformatie een hoofdrol op het internationale energiepodium.  

Om mee te blijven spelen, verbinden energie- en nutsbedrijven een innovatieve digitale strategie aan hun bedrijfsdoelen. Onze rol daarbij is het technologisch enabelen van die vernieuwing. Dat doen we onder meer door de koppeling van assets aan bedrijfsmanagementsystemen. En door het ontsluiten van data via wendbare technologisch innovatieve platformen.

Het belang van een goede nachtrust

Er is nog een must in deze markt: particuliere consument én ondernemer rekenen op 24x7 beschikbaarheid van de diensten. Aan hun behoefte moet worden voldaan en dus moeten systemen werken, punt. Dat maakt het opereren in deze sector in hoge mate mission critical. In betrouwbaar beheren hebben we bij Conclusion een naam hoog te houden. We nemen al jaren de zorg over vitale IT-landschappen uit handen door ons beproefde ‘Nachtrust as a Service’ concept. Noblesse oblige. Dat gold. En dat blijft gelden.

Wat bieden we in deze markt?

Dienstverlening in digitale transformatie. Door het enabelen van technische innovaties ondersteunen we klanten in de juiste stappen naar de toekomst.
Het bouwen en doorontwikkelen van platformen op het gebied van datastreaming en IoT.
Het business en mission critical beheren van IT-landschappen en (public cloud-) platformen.
Managed Services en consultancy op het gebied van applicatieontwikkeling en ERP-oplossingen.
Het implementeren en beheren van ERP-oplossingen die businessdoelstellingen ondersteunen in lijn met de energietrends.
Ontwikkeling en beheer van nieuwe maatwerk- en Lowcode applicaties met devOps en agile werkwijze.
Oplossingen om landschappen te rationaliseren en te transformeren. Waarmee klanten wendbaarder en weerbaarder worden in het bereiken van strategische doelstellingen.

Benieuwd naar de praktijk?

digitale transformatie door ERP-systeem Windpark Delfzijl Noord

Samen onderweg naar een adaptive én connected enterprise

Als onderneming in een internationaal speelveld streef je minimaal naar consolidatie van je positie. Maar dat is niet voldoende, als je opereert in een markt die volop in de schijnwerpers staat en continu beweegt. Dan zoek je naar systemen die twee uitdagingenverenigen: zowel bedrijfszekerheid bieden als de technologische mogelijkheden om voorop te blijven lopen.

Eneco verduurzaamt door gebruikt te maken van de Cloud

Energietransitie in versnelling

Mede door de overstap naar de cloud kan Eneco zich blijven focussen op duurzaamheid en innovaties in Europa.

24x7 monitoring van OT- omgeving Eneco

OT-migratie Eneco in 5 maanden

Voor ‘24/7’ zicht op zijn assets bracht Eneco zijn OT-omgeving bij Conclusion onder. In 5 maanden was migratie rond.

Met het op Azure Cloud gebaseerde Internet of Things platform heeft Eneco een sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van de bestaande lokale infrastructuur.

Eneco verslimt netwerk met IoT

Op Azure Cloud gebaseerd IoT-platform geeft Eneco gedetailleerd inzicht in gebruik aansluitingen. Ideaal voor klantvragen.

Westland infra

Juva naar cloud

Juva, energienetwerk voor 60.000 bedrijven, brengt zijn systemen naar de cloud. Hoofdrol voor data-integratie.

Microsoft Azure - IoT platform

Eneco: stap in verduurzaming

De enorme diversiteit aan assets bij Eneco vroeg om een centraal platform waar data uit de verschillende assets beter benut worden. Dat werd IoT-platform, adaptief en connected met meerdere landschappen en verschillende soorten (business)applicaties.

Als je mij vraagt of ik Conclusion zou aanbevelen, is mijn antwoord volmondig ‘ja’. Juist in een hoog beschikbare omgeving als de onze moet je kunnen bouwen op je innovatieve partner. Voor ons is dat Conclusion.

Rob Koole

Head of Business Operations & Support Eneco

Het logo

'Met real-time data kunnen wij onze klanten direct helpen met hun vragen en advies geven om nog duurzamer om te gaan met energie.

Ronald Root

Manager Data Science en Business Innovation Eneco

Het logo

Met wie we trots samenwerken

Eneco stapt over naar cloud SAP on Azure
Stedin Logo: klanten implementation
Tennet
Alliander
SHV Energy
Onze marktenCases in deze markt

Een ding is zeker. Er kan meer dan je denkt.

Erik Rijke

Erik Rijke

Client Director Energie & Utilities
info@conclusion.nl