Terugblik webinar Zorgpaden in HiX

Dinsdag 23 november gaven Myra de Swart (projectleider Furore) en Marleen Aandewiel (Strategisch informatiemanager Antoni van Leeuwenhoek/NKI) de (online) sessie "Zorgpaden in HiX: make the doctor happy again".

23 november 2021   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Behind the scenes SnackIT2021

Een zorgpad implementeren, hoe doe je dat eigenlijk? Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is in 2018 gestart met een pilot voor de implementatie van het zorgpad Hoofd-Hals oncologie. Na deze succesvolle pilot is besloten om de zorgpaden van de andere 9 tumorwerkgroepen voor chirurgie, oncolytica en radiotherapie de komende jaren gefaseerd in te bouwen in HiX. Begin 2021 is gestart met de inrichting van de zorgpaden van de vakgroep Urologie en in het najaar volgt vakgroep Gynaecologie.

Deze zorgpadinrichting gaat gepaard met verminderde registratielast van behandelaren, uniforme werkwijze en kwalitatief betere dossiervoering en het vastleggen van kwaliteitsparameters voor landelijke kwaliteitsregistraties. Een hele kluif dus voor alle betrokkenen!

Maar hoe start je als ziekenhuis nou zo’n zorgpadimplementatie? Welke keuzes maak je onderweg en wie en wat komt er allemaal bij kijken? Marleen en Myra praatten je bij over het ‘Zorgpaden Kookboek’ en gaven een kleine inzage in het Zorgpaden-project binnen AVL/NKI.  

Webinar terugkijken?

Ben je benieuwd naar de implementatie van zorgpaden en heb je het webinar gemist? Vraag dan de video in het onderstaande contactformulier aan.

Let op: de terugkijklink wordt alleen met medewerkers van zorginstellingen gedeeld.

Myra tijdens sessie Zorgpaden in HiX

Webinar terugkijken?

Vul onderstaand formulier in en ontvang de terugkijklink in jouw mailbox.

Andere sessies tijdens SnackIT2021

Nieuws
Furore collega Marieke tijdens SnackIT2021

EPD-optimalisaties: meerdere aanpakken mogelijk!