Bijeenkomst Gegevensuitwisseling en Regionale samenwerking

Op dinsdag 9 mei gaven D&A Medical Group, Furore en Morgens een vervolg aan het rondetafelgesprek van april 2022. Deze tweede editie stond geheel in het teken van samenwerken en gegevens delen in de regio en werd wederom worden geleid door Bruno Bruins.

Dit evenement is afgelopen.

7 april 2023   |   Evenement   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore rondetafel Wegiz

Regionale samenwerking is een speerpunt in het Integraal Zorg Akkoord en een onderwerp dat menig bestuurder en zorgorganisatie bezighoudt. Optimaal samenwerken vereist dat zorgprofessionals met elkaar gegevens kunnen delen en bij netwerkzorg gezamenlijk dossier kunnen voeren.

Zeker in het licht van schaarste op het gebied van mensen en middelen, maar ook in verband met de op handen zijnde landelijke en Europese wetgeving (WEGIZ en EHDS), is delen en beschikbaarheid van zorggegevens een belangrijk thema. Hoe doe je dit nu in de praktijk? Hoe geef je samenwerken en gegevens delen succesvol vorm in de regio?

Programma

In een collegetour-achtige opzet gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp, onder de bezielende leiding van Staatsraad lid van de Raad van State en voormalig minister van VWS Bruno Bruins. We laten een 3-tal regio’s aan het woord over hun visie, hun succesfactoren, maar ook over de belemmeringen en geleerde lessen met als doel je te inspireren en handvatten mee te geven voor jouw eigen regio.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 mei 2023, in Het Oude Magazijn in Amersfoort. Het programma start om 16:15 uur en duurt tot 20:00 uur.

Programma

1. Welkom
2. Een 3-tal pitches van regio-initiatieven:

 • Regio Rijnmond over samenwerkingen in de regio tussen huisartsen, VVT en Ziekenhuizen, in gesprek met:
  • Peter Ploegsma, CFO, lid RvB Aafje en voorzitter ICT-adviesraad Conforte
  • Maarten Wittop Koning, directeur RijnmondNet
 • Samenwerkingsnetwerk RIVO-Noord over het ontstaan van dit samenwerkingsverband en de ontwikkeling van een regionale Zorgviewer, in gesprek met:
  • Dan Zhang, Voorzitter RIVO-Noord, Reumatoloog en CMIO Medisch Centrum Leeuwarden
  • Rik Voerman, Kwartiermaker RIVO-Noord, Directeur ICT en Financiën Antonius Zorggroep
 • Regio Zwolle over de ontwikkeling van een regionaal Actueel Medicatie Overzicht (AMO) en de samenwerking tussen stadsapotheken en ziekenhuis in de regio, in gesprek met:
  • Albert Drouven, Openbaar apotheker Holtenzorg, voorzitter MedZwolle en CAVRZ
  • Pleun van Egmond, Ziekenhuisapotheker Isala klinieken

3. Interactie in een collegetour-achtige setting met de sprekers en de zaal o.l.v. Bruno Bruins.
4. Na de pauze gaan we actief met de sprekers en met elkaar in gesprek zodat we met nieuwe inspiratie deze dag kunnen afsluiten.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door D&A, Furore en Morgens en wordt mede mogelijk gemaakt door Conclusion.

Meer weten over deze bijeenkomst?

Neem gerust contact op!

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Afdelingsmanager Data
info@furore.com