IT-trainee Mitchell duikt bij First8 Conclusion het Java-diepe in

In maart begon Mitchell van den Bulk aan het IT-traineeship van Conclusion. Na een half jaar bij Virtual Sciences Conclusion, ontwikkelt hij zich nu tot Java developer bij First8 Conclusion. “Keihard code kloppen vind ik heerlijk, maar ook van de communicatie tussen ontwikkelaar en klant geniet ik.”

19 december 2022   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Follow Mitchell First8

Nieuw, maar geen groentje

Mitchell is niet nieuw in de IT, maar wel in het werkveld. Tijdens zijn bachelor Informatica aan de Universiteit van Amsterdam deed hij aardig wat programmeerervaring op. “Na mijn studie wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Een IT-traineeship waarbij ik ervaring opdoe bij drie verschillende bedrijven binnen Conclusion klonk me interessant in de oren.”

Bootcamp zonder spierpijn

Ieder IT-traineeship start met een intensief bootcamp. Voor Mitchell bleken de weken net wat minder inspannend dan voor de gemiddelde trainee: “We behandelden Python redelijk uitgebreid, en laat dat nu net de hoofdtaal van mijn studie zijn. Daarna kwam Java, wat ik snel oppakte.” Toch was achterover leunen er niet bij voor Mitchell: “Ik leerde tijdens het bootcamp veel meer dat ik van tevoren dacht. Samen met een andere trainee ging ik wat sneller door de opdrachten heen, maar er bleef genoeg uitdaging, zeker door de verdieping die de trainers ons boden.”

‘Inmiddels draai ik volop mee in het team’

Mitchell

Soft skills ontwikkelen

De meeste ontwikkeling maakte Mitchell niet zozeer door op programmeervlak. “De grootste winst die ik afgelopen half jaar behaalde, is de communicatie met teamgenoten en met de klant.” Om daar zelfbewust aan toe te voegen: “Ik kon wel professioneel zijn, maar liet me nog te veel door emotie leiden. Dat is niet de juiste mindset als je aan het werk bent. Op dat gebied ben ik enorm gegroeid, daar ben ik wel trots op.”

Steeds meer onderdeel van

Op 1 november begon Mitchell aan zijn traineeship-periode bij First8. In de eerste weken miste hij wat begeleiding en daardoor uitdaging. “Dat kaartte ik aan en gelukkig werd dat meteen goed opgepakt. Vanaf dat moment word ik meegenomen in tickets en wordt er regelmatig geïnformeerd naar hoe het met me gaat. Ik kan alles vragen aan de senior collega’s. Inmiddels draai ik dan ook volop mee in het First8-team bij de Belastingdienst.”

Verdiepen in Java-technieken

Tot mei is de IT-trainee onderdeel van First8. Wat hoopt hij de komende maanden te leren? Mitchell: “Ik wil me vooral verdiepen in de Java-technieken. Bij Virtual Sciences legde ik een mooie basis op Java-gebied, bij First8 kan ik echt de diepte in. Je ziet aan mijn collega’s dat ze echt een passie hebben voor Java en dat ze er alles van weten. Ik wil zoveel mogelijk van hen opsteken. En ook mijn soft skills blijf ik verder ontwikkelen.” 

We blijven Mitchell volgen

De komende maanden volgen we Mitchell op de voet. Hoe bevalt het leven als IT-trainee bij First8 Conclusion hem? En krijgt hij Java steeds beter in de vingers? 

Eerder volgden we de reis van trainee Amber Horchner binnen First8 Conclusion. Lees hier over haar ervaringen met het IT-traineeship van Conclusion.

Nieuwsgierig geworden over het traineeship?

Neem gerust contact met ons op.

Monique Jeursen First8

Monique Jeursen

HR / Field Manager
monique.jeursen@first8.nl