Het intense IT-bootcamp zit erop voor trainee Amber

Twee maanden geleden begon Amber Horchner aan het IT-traineeship. Tijdens het intensieve bootcamp deed ze in korte tijd ontzettend veel kennis op. Viel dat allemaal wel te behappen? En zit Amber een beetje lekker op haar plek bij First8?

10 mei 2022   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Follow Amber

Teleurstellend traineeship

Toen het eerste contact met de recruiter van Conclusion werd gelegd, stond Amber op het punt om te beginnen aan een ander traineeship. “Maar daar was ik na twee weken al klaar mee”, zegt ze gedecideerd. “We werden er aan ons lot overgelaten. Bepaald geen omgeving om veel te leren.” De overstap naar het IT-traineeship van Conclusion kon gelukkig last minute nog gemaakt worden.

Goede klik

Voordat ze aan haar nieuwe avontuur begon, rondde Amber de opleiding Logistics Engineering af. “Daarna was ik wel toe aan iets volwasseners dan een studie”, zegt ze. “Op dag één van het IT-traineeship van Conclusion voelde het meteen honderd keer beter dan bij het vorige bedrijf waar ik binnenkwam. Ik voelde gelijk een band met de andere trainees. We zijn met een groep van tien en dat klikt hartstikke goed.”

‘Voel me voldaan’

Veel kennis opdoen in een korte tijd, dat typeert het IT-bootcamp van Conclusion. Amber werd er gelukkig niet door overdonderd: “De trainers waren heel geduldig. Het zijn mensen uit de praktijk die écht verstand van het vak hebben en alle onderwerpen met veel enthousiasme behandelen.” Ook binnen de groep trainees was men behulpzaam. Amber: “Je kon altijd even je buurman aanschieten als je ergens niet uitkwam. En al zat mijn hoofd na een dag bootcamp goed vol, het gevoel van voldaanheid overheerste.”

Presenteren voor de directie

De week van de eindpresentatie van het bootcamp was “op zijn zachts gezegd druk”. Toch kijkt Amber er met veel plezier op terug: “De eindopdracht ging supergoed. Iedere groep kreeg het voor elkaar een werkend product te presenteren. Voor die presentatie was ik best een beetje zenuwachtig, maar de sfeer was zo relaxed dat ik er vanzelf kalm van werd. Alle IT’ers en directeuren vanuit de Conclusion-bedrijven die aanwezig waren, waren erg geïnteresseerd.”

First8 als eerste

Nu is het tijd voor Amber om haar opgedane kennis in de praktijk te brengen. De komende jaren doet ze ervaring op bij meerdere Conclusion-bedrijven, om te beginnen bij First8. “Samen met een mede-trainee werken we mee in een klantproject bij de Belastingdienst. De eerste week konden we meekijken met collega’s en een aantal cursussen volgen. Momenteel doe ik volop Java-ervaring op en krijg ik steeds meer inhoudelijke kennis van het project.”

Java-skills ontwikkelen

Aan de ene kant vond de IT-trainee het spannend om aan de slag te gaan bij haar eerste opdrachtgever. “Maar het is vooral erg interessant en leuk om mee te maken hoe het er in het echt aan toegaat binnen zo’n groot bedrijf”, zegt Amber enthousiast. “Onze scrum-master is ook mijn tech buddy, ik kan altijd bij hem aankloppen met technische vragen. Net zoals bij alle andere collega’s overigens. Iedereen is heel verwelkomend en open.” Wat Amber op korte termijn hoopt te leren? “Ik wil mijn Java-skills verder ontwikkelen en leren hoe het is om mee te draaien in een software-ontwikkelingsteam.”

We blijven Amber volgen

Het komende jaar volgen we Amber op de voet. Hoe bevalt het leven als IT-trainee haar en hoe verloopt haar carrière? We publiceren regelmatig een update. Eerder verscheen: ‘IT-traineeship als start van een geweldige trip’.