IT-traineeship als start van een geweldige trip

Zo, het bootcamp voor onze nieuwe groep IT-trainees zit erop. In zes weken tijd leerden ze ontzettend veel van de trainers, hun collega’s en groepsgenoten. Na deze intensieve stoomcursus IT, is het tijd voor verdere verdieping in software én Conclusion.

3 mei 2022   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

First8 Trainees

Leren en presteren

Het bootcamp vormt het vaste startpunt van ons IT-traineeship. Ditmaal stortte een groep van tien toekomstige Java-bazen zich gretig op alle kennis die vanuit de trainers werd aangeboden. Ze leerden een hoop over zaken als cloudintegratie, containermanagement en continuous integration. Ook werkten ze aan hun soft skills en ondernamen ze informele activiteiten. Het IT-bootcamp werd afgerond met een eindpresentatie aan het architect board en MT van First8 en andere Conclusion-bedrijven, en natuurlijk aan de mede-trainees. Altijd spannend, maar ieder groepje presenteerde met verve een werkend product.

Toekomstige Java-baas

Nu is het tijd voor de volgende stap in het IT-traineeship: de trainees worden onderdeel van een van de klantteams van First8 en gaan samenwerken met senior IT-specialisten. Ze gaan dus écht proeven van de praktijk en draaien binnen de kortste keren mee als volwaardige collega. Om snel te kunnen groeien, krijgen ze dagelijks begeleiding op maat van onze meer ervaren Java-bazen.

IT-trainee Amber

Een van de trainees die zich momenteel bij First8 specialiseert is Amber Horchner. Tijdens haar studie Logistics Engineering merkte ze dat de technische kant haar erg trok. Voor de ambitieuze Amber reden genoeg om vol enthousiasme te starten met het IT-traineeship bij First8. De komende tijd volgen we haar ontwikkelingen op de voet.