Nieuw fundament voor PinkRoccade Local Government.

De enterprise applicatie van PinkRoccade Local Government is bedrijfs-cruciaal voor een groot deel van de Nederlandse decentrale overheid. In het najaar van 2019 werd besloten de technische onderlaag volledig te willen voorzien van een nieuw fundament.

Jasper Kooiman, Business Unit Manager vertelt over de uitdagingen van dit project en hoe First8 Conclusion hun daarbij heeft geholpen.

“Zelf misten wij de capaciteit om een dergelijke vernieuwing van het fundament te kunnen leveren naast het uitleveren van normale nieuwe functionaliteit. Bovendien wilden we zo kort mogelijk de applicatie moeten ondersteunen op 2 verschillende technische onderlagen. Met deze vragen kwamen wij bij First8 Conclusion uit voor ondersteuning in dit project."

Klant

PinkRoccade Local Government

PinkRoccade Local Government

Markt

Zakelijke dienstverlening

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

1 februari 2021

Scrum werkwijze

“Zonder de pragmatische aanpak van First8 Conclusion en het vertrouwen elkaars kwaliteiten hadden we dit resultaat niet bereikt.”

Jasper Kooiman, Business Unit Manager Informatievoorziening PinkRoccade Local Government

De uitgangspunten:

Icon 4

Het was noodzakelijk dat de applicatie zelf naadloos over zou kunnen gaan op het vernieuwde technisch fundament zonder dat de cruciale applicatie-onderdelen zouden uitvallen.

Icon 3

Per klant moest de downtime beperkt blijven tot maximaal één weekend waarin de systemen offline konden.

Icon 5

De upgrade moest in 1 weekend uitgevoerd kunnen worden én weer werkend opgeleverd worden, óf teruggedraaid als er problemen waren ontstaan.

Samenwerking

Met een team van hun professionals, aangevuld met specialisten uit onze eigen stal hebben we deze uitdaging opgepakt. Geborgd aan de zakelijke kant door agile contracting, geborgd aan de functionele kant door Scrum en iteratief werken en geborgd in het project door een besluitvaardig projectteam met projectmanagers vanuit ons bedrijf én First8 Conclusion. Binnen budget en binnen de marges van de gestelde tijdlijnen hebben we in een half jaar het volledige project in productie kunnen nemen bij onze eerste klant. Doordat we continu alle wijzigingen met de productiecode hebben geïntegreerd, zijn er geen grote versieverschillen ontstaan. Mede hierdoor hebben we in de maanden hierna al onze klanten geruisloos kunnen overzetten naar het nieuwe technisch fundament dat weer jaren vooruit kan.

Digitale transformatie binnen de overheid

Conclusion in de overheid, openbare veiligheid en non-profit

Overheid, openbare veiligheid en non-profit is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in deze markt?

Meer weten?

neem contact op met

Linda Elbersen - First8 Conclusion

Linda Elbersen

Marketing en Office Management
l.elbersen@first8.nl