• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Consulting, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Consulting

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Consulting

Co create a sustainable tomorrow

Samen werken we aan een duurzame toekomst

Duurzame samenwerking Conclusion Consulting

We zijn de wereld aan het uitputten. En we zien de kloof tussen arm en rijk groeien. Willen we onze wereld leefbaar houden voor toekomstige generaties, dan is het tijd voor verandering! Wij voelen de verantwoordelijkheid om in actie te komen. Als organisatie en als mensen. Dat doen we door een positieve impact te maken over drie assen: intern, binnen het Conclusion ecosysteem en extern.

Structureel en schaalbaar impact maken

Als organisatie kan Conclusion Consulting structureel en schaalbaar een positieve impact maken. We hebben veel kennis in huis, ons team is ondernemend ingesteld en persoonlijk gedreven om bij te dragen aan een betere wereld. Dat doen we met een focus op de Sustainable Development Goals (SDG’s) 10 en 13 van de Verenigde Naties. Universele, breed gedragen doelen.

SDG 10: ongelijkheid verminderen

Sociale samenhang is onontbeerlijk voor het goed functioneren van de samenleving. Iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel uit te maken van de sociale infrastructuur. Intern betekent dat een (extra) scherpe blik op inclusie en diversiteit binnen Conclusion Consulting en ons ecosysteem. Krijgt iedereen gelijke kansen? En wordt dat ook door iedereen ervaren? Extern zetten we onze kennis, mensen en middelen in voor projecten die gericht zijn op arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En voor projecten die jongeren stimuleren hun dromen na te jagen.

3x3 en Conclusion

Partnership 3x3 Unites

Stichting 3X3 Unites en Conclusion Consulting kondigen hun officiële partnership aan, om gezamenlijk maatschappelijke impact te maken. Binnen dit partnership draagt Conclusion Consulting met haar consultancy kennis en kunde bij aan de ambitie van 3X3 Unites om schaalbaar gelijke kansen voor jongeren te creëren middels 3X3 basketbal.

Met Conclusion Consulting willen we structureel en schaalbaar een positieve impact op de wereld maken

Wessel Exterkate, Digital Consultant & lid kernteam Duurzaamheidsaanpak

SDG 13: klimaatactie

De effecten van klimaatverandering vormen een bedreiging voor mens en natuur. Deze moeten dus dringend aangepakt worden. Intern doen we dat door onze CO2-uitstoot te analyseren en zo ver als mogelijk te neutraliseren. Binnen het Conclusion ecosysteem bieden we onze duurzaamheidsaanpak actief aan en ondersteunen we met de implementatie ervan. En bij klanten onderzoeken we hoe we met onze opdrachten CO2-uitstoot kunnen verminderen én of klimaatbeleid al onderdeel is van hun businessdoelstellingen.

Duurzame toekomst Boesbos

Duurzame toekomst

Als Conclusion Consulting vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst. Onze focus ligt hierbij specifiek op de Sustainable Development Goals 10 en 13: ‘Klimaatactie’ en ‘Ongelijkheid verminderen’. Door het planten van bomen in binnen- en buitenland, het beschermen van bestaande bossen en het aanleggen van voedselbossen helpen we samen met Stichting Boes Bos de biodiversiteit te vergroten en CO2 te compenseren.

Conclusion ontvangt niveau 5-certificaat van de CO2-Prestatieladder

Met het behalen van het certificaat maken we in één keer de stap van niveau 3 naar niveau 5. Daar zijn we bijzonder trots op. De CO2-Prestatieladder geeft inzicht in het energiegebruik en de CO2-emissie van bedrijven én stimuleert tot het reduceren hiervan. Bedrijven gaan tot niveau 3 aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie, inclusief alle projecten. Op niveaus 4 en 5 wordt ook de uitstoot van de hele keten en sector meegenomen.

Conclusion Consulting plant mee aan het Conclusion Impact Bos

Conclusion Consulting plant mee aan het Conclusion Impact Bos

Op 25 februari klonk het startschot voor de aanplant van het Conclusion Impact Bos. Met 29.000 bomen, een kruiden- en faunarijke akker en wat poelen, ontstaat nabij Bergen op Zoom een nieuw ecosysteem van acht hectare. Ook vele betrokken collega’s van Conclusion Consulting, onderdeel van het Conclusion ecosysteem, trokken hun laarzen aan om mee te helpen.

Donuteconomie

Met  het stijgen van onze welvaart, stijgen ook de CO2-uitstoot (SDG 13) en de ongelijkheid (SDG 10). Econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. De donuteconomie is een belangrijke inspiratiebron voor steeds meer mensen en organisaties. Het idee: als maatschappij moeten we een sociaal fundament (gezondheid, energie, huisvesting etc.) aan iedereen kunnen bieden. Maar tegelijkertijd het ecologisch plafond (de draagkracht van de planeet) niet overschrijden. De donuteconomie verbindt de SDG’s waar wij ons bij Conclusion Consulting hard voor maken op krachtige wijze.

Bonvermelding: nieuwsblad.be
Bonvermelding: nieuwsblad.be

Samen met ons het verschil maken?

Conclusion Consulting pretendeert vooral niet ‘het allemaal wel even op te lossen’. Wat we wél doen, is onze verantwoordelijkheid nemen om een gerichte bijdrage te leveren aan een betere wereld. Zodat we er met z’n allen beter van worden. Niet voor niets werken we vanuit de gedachte: co-create a sustainable tomorrow. Wil jij ook een positieve impact op de wereld maken?

Duurzaam impact maken?

Laten we samen doelen bepalen!

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies