‘Voel je vrij om je ondernemende zelf te zijn, juist op het gebied van je ontwikkeling'

Ontwikkeling speelt een centrale rol binnen Conclusion Consulting. “Hoe meer aandacht je geeft aan je persoonlijke ontwikkeling, hoe succesvoller je kunt zijn bij de klant en voor ons bedrijf”, zegt Angelo Kaijser. Vanuit zijn perspectief als Managing Consultant van het team Prestatieverbetering deelt hij zijn visie op persoonlijke en teamontwikkeling.

27 juni 2024   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Voortdurend in ontwikkeling

“In essentie bieden wij onze klanten oplossingen voor complexe vraagstukken. Dat doen we met de inzet van onze kennis, expertise en executiekracht. Dat vraagt om ondernemende en hooggekwalificeerde mensen”, schetst Angelo de context. “Om die verantwoordelijkheid als business consultant telkens weer waar te kunnen maken, moet je voortdurend in ontwikkeling zijn. Steeds weer dat volgende stapje zetten, jezelf opnieuw uitvinden en de beste versie van jezelf worden.” Dat ontwikkeling een centrale rol binnen Conclusion Consulting speelt, is dan ook geen overdrijving. Angelo: “Het is een fundamenteel onderdeel van het zijn van een goede business consultant.”

Ontwikkeling die bij je past

Ieder mens en ieder carrièrepad vraagt om iets anders op het gebied van ontwikkeling. “Daarom werken wij niet met een vast omlijnd ontwikkelplan, maar ben je ook op dit gebied vrij om je ondernemende zelf te zijn”, vertelt Angelo. “Wat past er op dit moment in je carrière bij jouw ambities, bij je persoonlijke ontwikkelbehoeften en bij wat wij zien als bedrijf? Het antwoord op deze vragen is de volgende stap in je ontwikkeling. Vanuit Conclusion Consulting faciliteren wij in het waarmaken van je dromen en ambities op dit gebied. Wat vooral ook geldt: hoe meer aandacht en liefde je aan je eigen ontwikkelpad geeft, hoe meer resultaat je zult zien.”

Continue aandacht

“Door het jaar heen zijn we continu met elkaar in gesprek over persoonlijke ontwikkeling en de voortgang in je ambities”, vertelt Angelo. Die benadering van ontwikkeling wordt ondersteund met een formele HR-cyclus. “Dat begint met je ambitiegesprek en wordt opgevolgd met Mid Year- en End of Year-gesprekken. Tussentijds zijn er bilateraaltjes met mij en met een van onze People Coaches, zodat er voortdurend aandacht is voor ieders ontwikkeling.”

Als business consultant moet je hongerig zijn om actief te werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Angelo Kaijser

Niet in beton gegoten

Als business consultant moet je hongerig zijn om actief te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, vindt Angelo. “Je moet in staat zijn om jezelf in verschillende situaties opnieuw uit te vinden. Het past bij ons type business consultants om daar eigenaarschap in te nemen en zelf een plan voor op te stellen. Een persoonlijk ontwikkelplan is echter niet in beton gegoten. De ambitie die je in het begin van het jaar vaststelt, kan fluctueren op basis van ontwikkelingen in de markt, bij klanten en binnen Conclusion Consulting. Ontwikkelingsdoelstellingen mogen dus meebewegen met de ervaringen die je gedurende het jaar opdoet."

Een team in ontwikkeling

Teamontwikkeling vraagt in tegenstelling tot persoonlijke ontwikkeling om een vaster uitgestippeld pad, weet Angelo uit ervaring. “Er zijn meer afhankelijkheden en dat vraagt om duidelijke doelstellingen. Teamontwikkeling gaat hand in hand met persoonlijke ontwikkeling en is cruciaal om succesvol te zijn bij klanten. Zeker gezien de steeds complexere vraagstukken die we als Conclusion Consulting behandelen.” Naar de ontwikkeling van zijn team kijkt Angelo met veel plezier en trots. “We zijn als team flink gegroeid de afgelopen jaren, zowel in omvang als inhoudelijk. Het is interessant om steeds weer nieuwe perspectieven toe te voegen en te ervaren hoe ons dat verder brengt.”

Aan een half woord genoeg

“Je bent vrij om jezelf te ontwikkelen binnen Conclusion Consulting, maar dat vraagt ook om commitment”, benadrukt Angelo. “Wij investeren veel tijd en middelen in persoonlijke en teamontwikkeling, daar vragen we eigenaarschap van onze collega’s voor terug.” Angelo ervaart die gedeelde verantwoordelijkheid en ziet dat dit zijn vruchten afwerpt. “We begonnen als een groep individuen en zijn inmiddels steeds meer een team dat aan een half woord genoeg heeft. Op succesvolle, maar ook op moeilijke momenten zijn we er voor elkaar. Het team voelt zich veilig bij elkaar. Daar ben ik ontzettend trots op, want het is geen sinecure om daar te komen. Daar hebben we met elkaar keihard aan gewerkt.”

Flink wat stappen gezet

“De afgelopen jaren hebben we Conclusion Consulting mogen zien groeien”, constateert Angelo. “De collega’s kennen elkaar inmiddels goed en hebben een hechte band ontwikkeld. Ik zie iedereen stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze zelfverzekerder worden, steeds beter leren balanceren en ga zo maar door. Als jij jezelf vrij voelt om je te ontwikkelen en wij je uit blijven dagen, dan zijn en blijven we samen succesvol”. 

5 persoonlijke ontwikkeltips van onze business consultants: ‘Neem afscheid van je comfortzone’

Eerder deelde Angelo samen met Conclusion Consulting-collega’s 5 persoonlijke ontwikkeltips.

Meer artikelen over ontwikkeling

Nieuws
Conclusion Consulting

Yorrick voelt zich vrij zichzelf te ontwikkelen: ‘Ze laten me los’