Yorrick voelt zich vrij zichzelf te ontwikkelen: ‘Ze laten me los’

Opgegroeid in Nederland, Schotland, Engeland en Maleisië leerde Yorrick Mentink zich aan te passen aan elke situatie. Zijn ervaring met verschillende culturen, samenlevingen en structuren maakt de business consultant flexibel en ruimdenkend. “En nog enthousiaster om dingen te leren die ik niet weet of nog niet volledig snap. Bij Conclusion Consulting voel ik me vrij om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen.” 

15 april 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Ontwikkelen om vervolgens dromen waar te maken 

Yorrick maakt deel uit van het team Digitale Strategie van Conclusion Consulting. “Er komen via het team veel interessante opdrachten op mijn pad, wat me de ruimte geeft om mijn loopbaan naar eigen smaak in te kleden. Mijn leidinggevende stimuleert dat. Zij geeft me de vrijheid om te dromen - en me zo te ontwikkelen dat ik die dromen waar kan maken. Ze heeft wel eens in een bilateraal aangegeven: ‘Volgens mij moet ik jou loslaten, want dan komen die mooie dingen vanzelf.’ Dat vind ik gaaf, en tegelijkertijd ook fantastisch moeilijk. Deze vorm van uitdaging maakt wel dat ik niet snel aan mijn plafond zit bij Conclusion Consulting.” 

De reis is minstens zo mooi als de eindbestemming 

Het meest vrij voelt Yorrick zich op zijn motor. “Dan zit ik in mijn eigen cocon. Ik voel me dan vrij, omdat ik knettergek ben op de reis. Het gevoel van overal naartoe kunnen curven is onbeschrijflijk. Dan maakt de eindbestemming op zo'n moment niets uit, de rit is al het genot.” Naast werk, is ook de boulderhal in Utrecht een plek waar hij vaak belandt met zijn motor. Met boulderen ben je niet gezekerd, maar beklim je korte routes (‘boulders’) van een meter of vijf hoog. “Vrij klimmen!”, zegt Yorrick enthousiast. 

Zo slim mogelijk samen naar die stip op de horizon 

Tussen zijn werk bij Conclusion Consulting en het boulderen ziet de business consultant de nodige parallellen. “Het is steeds weer een puzzel waar ik me met plezier op stort. Je kent de stip op de horizon, maar je moet flexibel zijn, je opgedane kennis en de juiste tools gebruiken, jezelf slim inzetten en de sprong durven te wagen om daar te komen.” Als dat lukt, zorgt het bij Yorrick voor de dopamine om een volgende uitdaging aan te gaan. “We moedigen elkaar aan, gebruiken elkaars denkkracht en vieren samen successen; zowel tijdens het boulderen als bij Conclusion Consulting.” 

Vooruitgaan lukt mij alleen als ik me vrij voel. Bij Conclusion Consulting ervaar ik dat in grote mate.

Yorrick Mentink

‘De beste ideeën kunnen voor mij ieder moment komen’ 

Werk en privé ziet de business consultant als fluïde. “De beste ideeën voor werk komen soms ook in het weekend en dat is oké voor mij. Ik ervaar vrijheid, omdat er geen moetje op zit dat de puzzelstukjes binnen werktijd op hun plek vallen. Dat wil ik niet beperken tussen negen en vijf.” Yorrick beseft dat dit voor iedereen anders is: “Maar voor mij werkt het prettig op deze manier. Ik kan op zondagochtend ineens een ingeving krijgen, die even op papier kladden en er vervolgens maandag verder mee aan de slag gaan. Dan ga ik daar respectvol mee om en streep ik dat uur op zondag later in de week wel weg tegen een moment voor mezelf of met mijn gezin.” 

Aanjager van de Conclusion Academy 

Het aanmoedigen van ontwikkeling doet Yorrick ook als medeverantwoordelijke voor de Conclusion Academy. “We investeren in persoonlijke en professionele ontwikkeling, zodat je jezelf én de organisatie kunt laten groeien. Dat doen we door middel van trainingen, workshops, intervisies en leergangen op het gebied van Leiderschap, Strategievorming, Design Thinking, Agile, Lean, Teamontwikkeling en Soft Skills zoals storytelling. Ontwikkelen doe je immers op vele vlakken en vraagt om de vrijheid al die facetten te mogen ontdekken.” 

‘Vooruitgaan lukt alleen als ik me vrij voel’ 

Ambitieus, creatief, strategisch, tech-savvy; de meest kernachtige omschrijving van Yorrick. Als het nog niet duidelijk was: ontwikkeling speelt een grote rol in zijn leven. “Ik trek vaak de vergelijking tussen ontwikkeling en beweging”, vertelt hij. “Je bent aan het doen, aan het verfijnen en aan het vallen en opstaan. Vooruitgaan lukt mij alleen als ik me vrij voel. Bij Conclusion Consulting ervaar ik dat in grote mate.”