Maak kennis met de eerste lichting van het Consulting Graduate Programma

Met de aftrap van het eerste Consulting Graduate Programma biedt Conclusion Consulting talent de kans om stappen vooruit te maken. Hun frisse blik en gedrevenheid zorgt er andersom voor dat onze organisatie in ontwikkeling blijft. De ‘Graduates’ werken gericht en efficiënt samen, zodat ze samen een steile leercurve doorlopen. Siem Peters, Fleur Raaijen, Julia van der Meer, Bas van Dedem, Sophie van Oort en Rachel van den Brink behoren tot de eerste lichting. We stellen ze kort voor. Net als Marlotte, die geen Graduate is, maar gelijktijdig begint in het team Prestatieverbetering.

8 februari 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Siem: ‘Verandering is een gezamenlijke inspanning’

Siem Peters versterkt Conclusion Consulting vanaf februari als Business Consultant. Hij brengt waardevolle ervaring als werkstudent bij BDO Advisory op het gebied van strategie, leiderschap, verandermanagement en kwalitatief onderzoek mee. “Naast klantprojecten, heb ik bij BDO ook een diepgaande studie naar de wendbaarheid van familiebedrijven in de huidige volatiele markten uitgevoerd en was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en inrichten van een nieuwe dienst binnen BDO Advisory: Business Model Innovation.” Daarnaast volgde Siem de bachelor Bedrijfskunde en de master Strategic Management aan de Radboud Universiteit.

Als lid van het Consulting Graduate Programma gelooft Siem er sterk in dat je samen meer kunt dan alleen. “Verandering binnen organisaties ontstaat niet vanzelf. Het is een gezamenlijke inspanning waarbij mensen uitgenodigd en ondersteund moeten worden om actief deel te nemen aan hun eigen veranderproces. Mijn focus ligt niet alleen op het vinden van oplossingen en het behalen van resultaten, ik heb ook aandacht voor het menselijke aspect.” Vanaf dag één voelt Siem zich onderdeel van Conclusion Consulting: “Er heerst een gemoedelijke sfeer. Eigenaarschap en ondernemerschap staan hoog in het vaandel. Conclusion Consulting biedt mij alle mogelijkheden om mezelf zowel op professioneel als op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.”

Fleur: ‘Doelstellingen ondersteunen en welzijn bevorderen’

Fleur Raaijen is aangenomen als Junior Business Consultant. Ze behaalde haar master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en deed ervaring op als transformatie-intern bij PwC. “Dat heeft mijn consultancyvaardigheden versterkt en mijn kennis vergroot op het gebied van procesanalyse en -verbetering en effectieve verandermanagementstrategieën. Daarnaast heb ik als werkstudent bij een HR-consultancybedrijf waardevolle inzichten gekregen in de menselijke kant van verandering.”

Fleur gaat het verschil maken door haar aandacht voor de mens en kennis van verandermanagement. “Ik geloof dat succesvolle veranderingen binnen organisaties bereikt worden als er tijdens het proces aandacht is voor de werknemers. Met mijn kennis in verandermanagement kan ik strategieën ontwikkelen die niet alleen organisatorische doelstellingen ondersteunen, maar ook het welzijn en de betrokkenheid van werknemers bevorderen.” Fleur koos voor Conclusion Consulting vanwege de focus op groei en ontwikkeling binnen de organisatie. “Daarnaast voelde ik mij tijdens de gesprekken meteen welkom en hangt er een positieve sfeer op kantoor.”

Julia: 'Duurzame strategische verandering mogelijk maken’

Julia van der Meer begint als Junior Business Consultant in het nieuwe Sustainability-team van Conclusion Consulting. Ze studeerde International Business en woonde een jaar in het buitenland. “Daarna heb ik de master Strategic Management gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages gelopen, onder andere bij een grote koffiebranderij, waar ik als duurzaamheidscoördinator hun duurzaamheidsrapport en -strategie verder heb ontwikkeld.” Tijdens haar master werkte Julia ook parttime als recruiter in de duurzame energiesector.

In het interpersoonlijke contact ligt Julia’s kracht: netwerken, gesprekken voeren en zo mensen verbinden. “Dit wil ik graag inzetten om duurzame strategische verandering mogelijk te maken. Zo blijft duurzaamheid binnen organisaties geen containerbegrip, maar wordt het iets wat door alle medewerkers gedragen wordt.” De focus op samenwerking binnen Conclusion Consulting sprak haar meteen aan. Julia: “Samen je schouders ergens onder zetten en écht impact maken in een omgeving waar een prettige informele sfeer hangt.”

Bas: ‘De brug bouwen tussen digitale transformaties en menselijk gedrag’

Bas van Dedem gaat als Business Consultant aan de slag in het team Verandermanagement. Hij heeft een bachelor Economics and Business Economics gedaan en volgde daarna twee masters: Behavioural Economics en Strategy Economics. “Daarnaast was ik een periode werkstudent bij Deloitte”, vertelt hij.

Het verschil hoopt Bas te maken met zijn topsportmentaliteit. “Ik kan resultaatgericht werken en heb een enorme drive om altijd tot het beste resultaat te komen. Tegelijkertijd probeer ik veel rekening te houden met de mensen om mij heen, om zo gezamenlijk projecten en opdrachten tot een mooi einde te brengen.” Zijn keuze voor Conclusion Consulting werd ingegeven door de focus op menselijk gedrag. “Zowel in de opdrachten als binnen de organisatie zelf”, zegt Bas. “Ik vind het uitdagend en interessant om de brug tussen digitale transformaties en menselijk gedrag te bouwen, en hiermee organisaties verder te helpen.”

Sophie: ‘Verbetering en vooruitgang motiveren mij’

Sophie van Oort is aangenomen als Junior Business Consultant en gaat starten in het team Digitale Strategie. “Ik heb na het afronden van mijn master in Strategisch Management een half jaar ervaring opgedaan in de consultancy. Dit was voor mij de bevestiging dat dit vakgebied echt bij mij past. Ik werkte voor een bedrijf dat met een speciale technologie duurzame energie produceert en voerde hier onder andere strategische analyses uit. Ook mocht ik met een klein team een go-to-market-strategie ontwikkelen.”

Met haar enthousiasme en ambitie om een positieve impact te maken, gaat Sophie het verschil maken. ”Ik krijg ontzettend veel energie van het bewerkstelligen van positieve veranderingen. Verbetering en vooruitgang zien na mijn bijdrage is wat mij motiveert om consultant te worden.” Sophie koos voor Conclusion Consulting omdat de diverse en dynamische cultuur haar erg aanspreekt. “Ik had een goed gevoel toen ik voor het eerst binnenliep en ik voelde meteen een klik. Er is hier een goede balans tussen werk, ambitie en gezelligheid.”

Rachel: ‘Het motiveren van anderen geeft mij energie’

Rachel van den Brink gaat werken als Business Consultant binnen het team Leiderschap. Ze heeft een achtergrond in psychologie en organisatieverandering. “Ik krijg energie van het motiveren van anderen en hen aanzetten tot actie”, vertelt ze. Rachels keuze voor Conclusion Consulting was weloverwogen: “Het is een omgeving waarin iedereen een ondernemende mindset heeft en zichzelf graag uitdaagt om meer te doen. Daarnaast draagt iedereen zorg voor elkaar waar nodig.”

Marlotte: ‘Samen tot mooie, impactvolle oplossingen komen’

Tot slot stellen we Marlotte van de Kamp graag voor, die vol enthousiasme aan de slag gaat als Business Consultant in het team Prestatieverbetering. Zij is geen ‘Graduate’, maar begint wel gelijktijdig in haar nieuwe functie. “Tijdens een traineeship in de IT werkte ik anderhalf jaar als procesverbeteraar bij een woningcorporatie in Amsterdam. Daarvoor studeerde ik in de richting van de zorg en werkte vervolgens als sociotherapeut in de gesloten jeugdzorg.”

Marlotte gaat het verschil maken door haar diepgaande interesse in de mens en haar drijfveren. “Ik heb heel veel zin om mijn kennis en inzichten bij opdrachten in te zetten, om erachter te komen wat de échte vraag is en goed samen te werken om zo tot mooie, impactvolle oplossingen te komen.” Marlotte is blij met haar keuze voor Conclusion Consulting: “Ik vind het superleuk dat Conclusion Consulting de charme heeft van een middelgroot bedrijf, maar tegelijkertijd ook de voordelen biedt vanuit het Conclusion ecosysteem. Daarnaast sprak het me enorm aan dat Conclusion Consulting zich veel inzet voor de maatschappij.”

Bosje bomen

Ook onze Graduates en Marlotte verwelkomen we met een duurzaam ‘bosje bomen’. In Nederland én Mexico staan er tien bomen op hun naam. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Maak kennis met eerdere starters

Nieuws
Conclusion Consulting onboarding

Ludwine landt bij team Leiderschap van Conclusion Consulting