Onboarding

Het begin van de employee journey. Hoe zorg je voor een optimale start van jouw nieuwe medewerkers? 

Werknemer met tas op weg naar eerste werkdag

Onboarden met een duurzaam effect

Elke frisse start van een nieuwe medewerker kent voor de werkgever twee kanten. Jijzelf hebt als organisatie bepaalde doelen en jouw (aankomende) medewerkers hebben tegelijkertijd hun eigen behoeftes. Wat jij belangrijk vindt, hoeft niet per definitie aan te sluiten bij de behoeftes van jouw medewerkers. Hoe sluit je deze twee onderdelen naadloos op elkaar aan en zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan gedurende de hele medewerkersreis? Daar helpen we je graag bij. Bij het opstellen van een onboardingprogramma vertalen we jouw doelen in middelen en informatie die de medewerker aanspreken. We denken buiten de gebaande paden, nemen je zorgen uit handen en gaan voor een duurzaam effect.

Inforgraphic die de reis van de medewerker uitbeeldt van onboarding tot offboarding

Waar begin je mee?

Om medewerkers zo snel mogelijk up-and-running te krijgen kijken we naar de hele medewerkersreis. Dit kan al beginnen bij arbeidsmarktcommunicatie. En doorlopen tot de offboarding van een medewerker, waarbij je kennis wil behouden en een trotste ambassadeur via de voordeur naar buiten wilt laten gaan.

HOE ZORG IK DAT MIJN NIEUWE MEDEWERKER ZO SNEL MOGELIJK WEGWIJS IS IN DE ORGANISATIE?

Wat onze klanten vragen.

De eerste dagen maakt de nieuwe medewerker kennis met de organisatie, collega’s en werkprocessen. Hoe zorg je ervoor dat hij zich op z’n gemak voelt en met zo min mogelijk inspanning van andere medewerkers toch goed landt binnen jullie werkomgeving? Afhankelijk van de doelstellingen en het type medewerkers binnen jullie organisatie, richten we een programma in met passende middelen.

Moet een nieuwe salesmedewerker bijvoorbeeld zijn weg vinden in jullie organisatie, jullie collega's en verschillende producten leren kennen? Dan is een snelle, competitieve oplossing als onze OnFire Onboarding-app een passende manier. Hierin wordt de feitenkennis door middel van microlearning op een snelle en leuke manier eigen gemaakt, zonder dat andere collega’s hier tijd aan kwijt zijn. Een onboarding met een zwaarder signatuur, is vaak een optelsom van interventies verspreid over een langere periode. Ook hier hebben we passende oplossingen voor. 

OnFire - Geeft onboarding een boost!

De OnFire onboarding-app helpt nieuwe medewerkers, op een eenvoudige en overzichtelijke manier, snel operationeel te zijn.

Bright Alley heeft de afgelopen jaren meer dan tientallen organisaties geholpen met het warm welkom heten van nieuw personeel. Ieder op een manier die perfect past bij de betreffende cultuur, drijfveren en wensen van de organisatie. Van (lichte) app tot intensief blended programma over langere tijd.

Een aantal van onze onboarding cases

mobile en desktop mock-up asics module

Asics | Onboarding: Route to success

En daarna?

We denken graag mee hoe medewerkers aansluitend verdieping kunnen krijgen op hun afdeling en door continu leren ‘fit for the job’ te blijven. Ook na de onboarding-periode. 

Wie hielpen wij al bij onboarding?

Logo KLM
ABN AMRO
Virtual Sciences Conclusion Jumbo
logo Gemeente Rotterdam
Logo Ahold
Logo Asics
basicfitlogo

Hoe krijg jij je medewerkers snel up-to-speed?

Wij helpen je graag.

Portretfoto van Sjoerd

Sjoerd Bohnen

Business Developer
sjoerd.bohnen@brightalley.nl