Learning apps

There is an app for that.

Man bekijkt op zijn mobiele telefoon een scherm uit een learning app

Ondanks dat een app geen doel op zich is, zien we zeker situaties waar een app toegevoegde waarde heeft in het leerlandschap. We zetten zowel webapps als native apps in. We kijken hierbij altijd naar de toepassing op de werkplek; moet de oplossing bijvoorbeeld ook op een tablet of telefoon werken?

Mogelijkheden voor het inzetten van een app zien wij bijvoorbeeld op het gebied van onboarding. Je kunt medewerkers via een handige app al vóór hun eerste werkdag een warm welkom geven.

Ook op het gebied van performance support zien we learning apps toegepast worden. Met een handige app kunnen medewerkers in de context van hun werk informatie opzoeken en worden ze geholpen in het toepassen van nieuw gedrag. Just in time, just in place. We hielpen onder andere KLM en APG met performance support oplossingen.

Een andere toepassing waar we vaak learning apps inzetten, is op het gebied van microlearning. Bijvoorbeeld met onze PowerApp.

De PowerApp is een learning app die medewerkers continu scherp houdt. Met een slimme combinatie van microlearning en gamification leer je plaats- en tijdsonafhankelijk op ieders eigen niveau.

Learning apps zetten we ook in op het gebied van gaming. Bijvoorbeeld een procesgame of dilemmaspel kan voor bepaalde doelgroepen juist mobiel goed werken. Omdat ze veel onderweg zijn of veel gebruik maken van hun smartphone.

Iemand kijkt op mobiel naar score-overzicht van powerapp
Impressie  van topicoverzicht met score per topic
banner showing woman using powerapp
Voorbeelden op mobiel scherm van e-learning met tiny habits
Stewardess toont een mobiel met voorbeeld van de e-learning
Scherm  e-learning op een mobiel

Alles weten over learning apps?

Neem contact op met Eefje Albers!

Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur
eefje.albers@brightalley.nl