• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

Goede voornemens voor 2018

Andre van Dalen, Algemeen directeur van AMIS, over Saas Enablement, de reis mnaar de cloud en IoT, de 3 focusgebieden voor 2018

18 januari 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

GoedeVoornemens

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. De start van een nieuw jaar is een goed moment om jezelf nieuwe doelen te stellen en ook om even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Terugblik

Het afgelopen jaar waren er zakelijk gezien een paar dingen die mij opvielen. Zo zag ik dat veel organisaties worstelen met het inbedden van SaaS-applicaties in hun IT-landschap. Het voordeel van SaaS-applicaties ziet u wel, maar haalt u daar wel het meeste rendement uit? Ofwel, is de integratie met bestaande applicaties goed geregeld? Mede als gevolg daarvan wordt er naar mijn idee, zowel binnen als buiten de directe keten, te weinig gedaan met de beschikbare data. Ook IoT, Internet of Things, was het afgelopen jaar veelbesproken. Het is hot, maar tot nu toe bleef het vooral bij veel erover praten. Concrete implementaties heb ik weinig gehoord. En ook het afgelopen jaar was cloud weer, met alles wat daar bij hoort, een continu terugkerend thema. Genoeg aanknopingspunten voor ons voor het nieuwe jaar. Natuurlijk biedt AMIS u ook in 2018 optimale IT-dienstverlening maar daarnaast hebben we voor onszelf dit jaar drie focusgebieden gedefinieerd: SaaS Enablement, de reis naar de cloud en IoT.

De reis naar de cloud

Ik merk dat bij veel organisaties nog scepsis en huiverigheid bestaat ten aanzien van de cloud. Dat is eigenlijk best vreemd als je bedenkt dat we, misschien onbewust, cloud al heel veel in ons werk inzetten. U gebruikt vast ook wel een van de volgende applicaties in uw werk: Office365, Facebook, LinkedIn of Whatsapp.

Cloud als middel om IT-infrastructuur flexibeler, schaalbaarder, veiliger en kosten efficiënter te maken, is een niet meer weg te denken component van onze dienstverlening. Let wel, de cloud is geen doel op zich, we denken altijd in concrete toegevoegde waarde. Wij helpen onze klanten met hun reis naar de cloud: ideevorming over de inzet van cloudtechnologie, IaaS, PaaS en SaaS. Hoe maak je optimaal gebruik van verschillende componenten? We denken graag met u mee over de inrichting, transitie en het beheer van de cloudomgevingen.

Saas Enablement

Met ons SaaS Enablement-concept springen we in op de nieuwe trend dat er steeds meer kleinere, rijkere of specialistische functionele deelapplicaties als SaaS-oplossing beschikbaar zijn. De kosten zijn vaak lager dan maatwerkoplossingen en SaaS-oplossingen kunnen eenvoudiger worden geïmplementeerd. Dat maakt dat we de afweging tussen ‘build’of ‘buy’ steeds vaker maken. Of dat we er voor kiezen deelfunctionaliteit van suite-producten zoals SAP, Oracle EBS of JD Edwards te vervangen door gespecialiseerde pakketten van bijvoorbeeld Salesforce of Ortec.

Maar een SaaS-oplossing draait in de meeste gevallen niet stand-alone. Deze moet samenwerken met de on-premise applicaties in uw bestaande IT-landschap. AMIS integreert en zorgt voor de verbindingen tussen de (SaaS en niet-SaaS) applicaties. Zo is alle informatie overal hetzelfde. Bij diverse klanten hebben wij dit concept al met succes toegepast. Het informatieknooppunt dat ontstaat tussen de applicaties is ook dé plek om eventueel maatwerk of integrale informatieportalen toe te voegen, het is tenslotte de plek waar alle data doorheen stroomt.

IoT

Zoals ik eerder al aangaf is IoT hot! Maar het blijft nog vaak bij praten. Wij begeven ons graag op nog onbekend terrein, om daar vervolgens heel goed in te worden. Zo ook met IoT. Wij hebben concrete ervaring met het verbinden van de fysieke met de digitale wereld. Dat gaat veel verder dan het uitlezen van sensordata. Ik vind dat IoT pas echt toegevoegde waarde levert door het combineren van fysieke (sensor) informatie met historische en actuele data uit andere bronnen. IoT biedt een schat aan informatie over processen, assets van uzelf of uw partners. De mogelijkheden die dit biedt zijn niet te onderschatten.

Kortom, ik zie geweldige mogelijkheden om organisaties te helpen hun doelen te bereiken. De professionals van AMIS en Conclusion ontwikkelen zich continu om u te helpen maximaal rendement uit uw IT-investeringen te halen. Wij helpen onze klanten graag bij het transformeren, optimaliseren en integreren van het IT-landschap omdat vooruitstrevende IT de motor is voor succesvolle bedrijfsvoering. Dat laat ons hart sneller kloppen. Met de ruim 25 jaar ervaring met innovatieve enterprise IT-omgevingen met veel data, interactie en integratie heb ik er alle vertrouwen in dat we ook dit jaar weer de nodige uitdagingen met onze klanten en partners aangaan.

Ik wens jullie allemaal een geweldig en succesvol jaar, waarin doelstellingen worden gehaald, ambities werkelijkheid worden maar bovenal een jaar waarin je voelt dat je leeft, ertoe doet en waarin je hart regelmatig sneller gaat kloppen van enthousiasme. En als ik, en mijn collega’s daar onderdeel van mogen uitmaken, weet ik zeker dat we elkaar enorm versterken.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies