Wist je dat... een medewerker al toegang tot InSite kan krijgen vóór de indienstdatum?

In eerste instantie klinkt het logisch: een medewerker krijgt precies vanaf zijn of haar indienstdatum toegang tot InSite. Maar wie er wat langer over nadenkt, realiseert dat het helemaal niet zo logisch is.

16 augustus 2021   |   Blog   |   Door: Leonie van Campen

Deel

CAS wist-je-dat InSite toegang vóór indiensttreding

Het is juist erg handig om een nieuwe medewerker al voor de indienstdatum toegang te geven zodat hij of zij alvast wat zaken kan regelen. Denk daarbij aan het controleren van de persoonlijke gegevens, het inzien van nuttige informatie en zelfs het uitvoeren van taken.

De toegang tot InSite is op verschillende niveau’s in te stellen. Zo kan een nieuwe medewerker voordat hij of zij start wel al persoonlijke gegevens inzien en nieuwsberichten lezen. Maar bijvoorbeeld in het geval van een nieuwe manager zijn er nog geen gegevens inzichtelijk van het personeel dat deze manager onder zich krijgt. Het is een kwestie van de juiste autorisatie. Maak een gebruiker aan en geef deze direct toegang tot het juiste niveau. Hiervoor is dus geen geldig contract nodig. Het enige nadeel is dat er al eerder licentiekosten betaald moeten worden.

Het grote voordeel van deze ‘vroege’ toegang is de snelheid waarmee zaken geregeld kunnen worden en de nieuwe medewerker van start kan. Door het alvast beschikbaar stellen van bepaalde handleidingen kan een nieuwe medewerker al direct beginnen met zich inlezen. Of zich inschrijven voor e-learnings. Als er bijvoorbeeld nog bepaalde documenten getekend moeten worden, kunnen deze als taak in InSite aangemaakt worden. Voor de nieuwe medewerker vormt InSite direct het verzamelpunt van alle informatie over zijn of haar nieuwe baan. Geen verdwenen mails of mails die ongelezen blijven. Die informatie is namelijk altijd inzichtelijk in InSite.

Check meer handigheidjes of ons professioneel beheer aanbod

ContactProfessioneel beheerNieuws overzicht

Meer weten?

Is jouw organisatie klaar voor meer profijt met Profit?

Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft