Conclusion Accelerate! vult de integratiebehoefte van Zuyd Hogeschool op maat en flexibel in

Voor het beheren en doorontwikkelen van hun integratielandschap is Zuyd Hogeschool een flexibel partnership met Conclusion Accelerate! aangegaan. “Deze expertise hebben wij niet binnen ons eigen team”, vertelt integratie-architect Dorre Breuers. “Naast de MuleSoft-kennis van de integratiespecialisten van Conclusion Accelerate!, is het fijn om te kunnen sparren en continu in ontwikkeling te zijn.”

Klant

Zuyd hoge school

Zuyd hoge school klant van conclusion accelerate

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Publicatiedatum

4 september 2023

Conclusion Accelerate!

Uitdaging: het MuleSoft-integratielandschap in kaart brengen en optimalisatiekansen definiëren

Conclusion Accelerate! heeft in het verleden de volledige architectuur opgezet voor Zuyd Hogeschool. Koppelingen tussen afdelingen die voorheen handmatig werden gedaan, zijn nu geautomatiseerd. “Deze afdelingen zitten natuurlijk niet stil, dus bekijken we samen met Conclusion Accelerate! welke vervolgvraagstukken er spelen”, neemt integratie-architect Dorre ons mee in de samenwerking. “Dat begon met een inventarisatieronde, specifiek voor het MuleSoft-platform. Wat staat er, wat doet het systeem en waar willen we naartoe? Samen met Conclusion Accelerate! ben ik gaan kijken hoe we onze omgeving verder kunnen optimaliseren en robuuster kunnen maken. Projecten die niet konden wachten, werden zijdelings opgepakt.”

Samen kijken we hoe we onze MuleSoft-omgeving verder kunnen optimaliseren

Dorre Breuers, integratie-architect Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool maakt gebruik van het Flexteam van Conclusion Accelerate!, zodat de integratiebehoefte op maat en flexibel ingevuld kan worden. Het Flexteam beweegt mee met de vraag en zorgt voor kwaliteit en snelheid. Integratiespecialist Rudy de Wit automatiseerde samen met collega’s enkele jaren terug al een aantal processen voor Zuyd Hogeschool. “Toen ze zagen dat wij binnen drie maanden een proces kunnen automatiseren, zag de toenmalige IT-directeur de potentie van ons werk. Medewerkers van de afdelingen ervaarden ook de ontzorging, ze hoefden geen mutaties en mailtjes meer over en weer te sturen. De iPaaS draait en op de achtergrond worden enorme datastromen van links naar rechts gestuurd. We hebben een track record neergezet met minimale downtime en veel controle.”

“Om de kwaliteit hoog te houden en door te kunnen ontwikkelen, hebben we de expertise van Conclusion Accelerate! nodig”, is Dorre duidelijk. “Ze beschikken over de juiste MuleSoft-certificeringen en ze delen hun kennis over data-integratie met onze mensen. Voor mij als integratie-architect is het fijn om te kunnen spiegelen met specialisten. Ik ervaar Conclusion Accelerate! als een betrouwbare en bereikbare sparringpartner. Samen beheren, ontwikkelen en bewaken we het landschap van Zuyd Hogeschool.”

Oplossing: vanuit korte lijntjes en sterke business cases nieuwe oplossingen binnen MuleSoft realiseren

De lijntjes tussen Zuyd Hogeschool en Conclusion Accelerate! zijn kort, zodat iedereen weet welke behoeftes er zijn en kunnen ontstaan. “Wekelijks bespreken we de voortgang met het development-team”, neemt Dorre ons mee in de samenwerking. Vragen die dan op tafel liggen: “Wat speelt er, waar staan we en wat gaat er in de toekomst spelen?” Eens per maand zit Dorre samen met Jaap Enderman, Servicemanager van Conclusion Accelerate!. “Dan gaan we dieper in op de projecten en offertes.”

Wat er aan nieuwe projecten wordt opgepakt, beslist Dorre samen met de data-integratiespecialisten van Conclusion Accelerate!. “Ik doe het voorwerk en haal de wensen van de interne klanten binnen Zuyd op. Daarna spar ik met de integratiespecialisten over de technische kant. Dat vierogenprincipe is van wezenlijk belang, zodat ik me als architect niet blindstaar.” Een van die integratiespecialisten is Lisa van Rijn, die binnenkwam bij Conclusion Accelerate! via het IT-traineeship en door kan groeien in haar rol bij Zuyd Hogeschool. “Dat sluit mooi aan bij ons gedachtegoed, wij leiden ook studenten op in de arbeidsmarkt”, deelt Dorre de overeenkomst. “Het team vanuit Conclusion Accelerate! bestaat uit een mooie mix van competenties en ervaring.”

Een belangrijk project dat Dorre in samenwerking met Conclusion Accelerate! de afgelopen maanden heeft gedraaid, is de migratie naar Azure DevOps om de flow van lokaal ontwikkelen naar deployment beter te sturen (CI/CD). “Daarnaast zijn we gestart met het krijgen van meer inzicht in onze omgeving door middel van logging in de Microsoft Service Bus - Elastic”, vult de integratie-architect aan. “Conclusion Accelerate! is hierin echt de partner waarop we kunnen leunen, met de resources om bij te kunnen schakelen wanneer nodig.”

Resultaat: een overzichtelijk integratielandschap om op door te bouwen en een hecht (Flex)team

De kracht van de projecten die nu gerealiseerd worden, zit in de voorbereiding, geeft integratiespecialist Rudy aan. “Dat is ook de visie van Conclusion Accelerate!: vanuit het grotere API-landschap kijken we hoe die API’s met elkaar moeten samenwerken en hoe we generieke processen kunnen automatiseren. Dit faciliteren we door middel van Processing API’s in het integratielandschap. Welk systeem daar dan aan vast zit, maakt niet uit. Deze visie hebben we de afgelopen jaren gerealiseerd voor Zuyd Hogeschool en deze brengen we actief over op de klant, zodat er aan hun zijde eigenaarschap ontstaat.”

De integratiespecialisten van Conclusion Accelerate! zijn voor mij de key players

Dorre Breuers, integratie-architect Zuyd Hogeschool

Lisa pakt door op het verhaal van haar collega: “Rudy, toen jij binnenkwam bij Zuyd waren er twee API’s. Inmiddels zijn dat er negentien en komen er nog veel meer bij.” Lisa doorliep in haar tijd bij Zuyd Hogeschool het proces van IT-trainee naar volwaardige integratiespecialist. “Ik ging van puur een opdracht uitvoeren naar zelfstandig technische oplossingen bedenken. Fijn dat Zuyd daar de ruimte voor biedt.” Dorre is erg blij met het Flexteam dat hij vanuit Conclusion Accelerate! tot zijn beschikking heeft: “Met een sterk team, dat ondersteund wordt door de teamleider met een schat aan ervaring. In een paar maanden tijd heb ik een hechte band met ze opgebouwd en leun ik echt op ze. Zij zijn voor mij de key players om keuzes te maken.”

Over Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Met 14.000 studenten, circa 50 bachelor-, master en Associate degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, ruim 30 lectoraten én met een voorgeschiedenis die ruim 200 jaar teruggaat, is Zuyd Hogeschool sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Meer over ons Flexteam

Flexteam van Conclusion Accelerate!

5 redenen om te kiezen voor het Flexteam van Conclusion Accelerate!

Integratie moet geen bottleneck, maar juist een enabler zijn. Als organisatie wil je aan de voorkant kunnen versnellen, zonder dat je IT-landschap over de kop gaat. Het Flexteam van Conclusion Accelerate! weet precies hoe. Wij brengen kwaliteit, continuïteit en schaalbaarheid. En met behulp van MuleSoft vullen we de integratiebehoefte van jouw organisatie op maat en flexibel in.

Gebruik jij integratie om nieuwe business te ontwikkelen?

Gebruik jij integratie om nieuwe business te ontwikkelen?

Michiel van der Sluis

Michiel van der Sluis

Practice Manager
MvanderSluis@conclusion.nl