Het IT-traineeship bracht me in een praktische stroomversnelling

We spreken Lisa van Rijn als ze vers bij haar eerste klant, een hogeschool, is begonnen. Een spannende, maar vooral leuke tijd voor haar. “Gelukkig hoef ik niet meteen dé Integratiespecialist te zijn. Onder de hoede van een senior leer ik ontzettend veel in een korte tijd.”

20 januari 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Lisa van Rijn Virtual Sciences Conclusion

Integratiespecialist via een kleine omweg

Dat Lisa Integratiespecialist zou worden, lag niet direct in het verschiet. Tijdens haar studies Bewegingswetenschappen en Biomedical Engineering ontdekte ze haar voorliefde voor de technische vakken. “Het programmeren vond ik eigenlijk leuker dan al het andere. Of dat nu het menselijk lichaam of een robotarm was, maakte me niet zoveel uit. Als engineer zocht ik naar oplossingen in de zorg, als integratiespecialist zoek ik naar oplossingen voor in software. Het principe blijft hetzelfde.”

IT-traineeship voor de lange termijn

Na een online zoektocht stuitte Lisa op het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Op LinkedIn ontving ik een berichtje van de recruiter. Dat voelde meteen goed. Virtual Sciences Conclusion is een hechte groep. Als je wordt aangenomen is er een wederzijdse commitment dat dit iets voor de lange termijn is. In vergelijking met andere partijen die me benaderden, ging alles bij Virtual Sciences Conclusion  supersnel. Dat geeft mij veel energie.”

Onvergetelijke eerste dag

Als de nieuwbakken integratiespecialist terugdenkt aan haar eerste dag bij Virtual Sciences Conclusion ontstaat er spontaan een grote glimlach. Lisa: “Dat was erg leuk. Ik kreeg een bloemetje, eenwelkom van de directie, en een leaseauto, laptop en telefoon. We begonnen met vijf trainees en zijn nu nog met zijn vieren. Ook al werken we inmiddels voor verschillende klanten, we hebben nog regelmatig contact en kunnen veel van elkaar leren.”

Mentor en MuleSoft

Lisa werkt op het moment van dit interview pas drie weken bij de klant, maar ze merkt meteen al dat ze van toegevoegde waarde is. “Onder begeleiding van mijn senior-collega Rudy bouw ik al in MuleSoft. Daar ben ik wel trots op. Rudy is een hele fijne mentor. Hij staat open voor mijn ideeën en ik kan hem altijd makkelijk bereiken, ook op dagen dat hij voor andere klanten werkt.”

Ontwikkelen tot allround Integratiespecialist

“Ik zie mezelf als een allrounder”, vertelt Lisa. “Het prikkelt me om veel verschillende soorten software in de vingers te krijgen. De komende jaren wil ik daar steeds behendiger en slimmer in worden.” Kortom: Lisa wil niet zomaar een integratiespecialist worden, maar net als haar collega’s een echte Integratiebaas. “Het mooie aan dit vak is dat je niet kunt verslappen. De technische ontwikkelingen gaan zo snel, het werkveld blijft daardoor uitdagend.”

Nieuwe baan, nieuwe stad, nieuwe sport

Als Lisa haar laptop na een werkdag dichtklapt dan, uh, klapt ze hem weer open om te ontspannen. “Ik geniet ervan om illustraties te maken in Illustrator. Ook weer software, maar dan anders, haha.” De Integratiespecialist stapt gelukkig ook geregeld naar buiten. “Schaatsen is mijn grote hobby. En laatst ben ik begonnen met lacrosse. Ik dacht: een nieuwe baan, een nieuwe stad, een nieuwe sport. Vroeger voetbalde ik fanatiek en datzelfde fanatisme ervaar ik nu met lacrosse. Heerlijk om met je team een tegenstander te verslaan.”

Huisje, boompje, integratie

Over drie jaar hoopt Lisa op technisch vlak een hoop bijgeleerd te hebben. “En ik wil graag een vaste waarde in ons team zijn”, vult ze aan. “Als ik het plaatje compleet mag maken, dan zou het leuk zijn als ik tegen die tijd ook een huis kan kopen. Maar ja, dat zal wel niet, haha.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion