Sollicitatie tips

Handig, voor een goede voorbereiding.

sollititatietips

Solliciteren. Voor sommigen spannend en er komt veel bij kijken. Wij geven je graag wat tips zodat je jouw kansen vergroot en er ontspannen in zit.

Tip 1. Zorg dat jouw cv en eventuele motivatiebrief zonder spelfouten zijn opgesteld en overzichtelijk zijn. Probeer je motivatie zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Schrijf deze vanuit jezelf. Benoem de overeenkomsten tussen wat jij te bieden hebt en wat wij zoeken. 
Vind je het lastig om een goede cv en motivatiebrief te schrijven, vraag dan of iemand met je meeleest en aanvullingen geeft. 

Tip 2. De eerste indruk is belangrijk. Oogcontact maken en glimlachen zorgt meteen voor een 1-0 voorsprong. Zowel digitaal als face-to-face. Je hoeft zeker niet je driedelig kostuum uit de kast te trekken maar er verzorgd uitzien helpt natuurlijk wel!  

Tip 3. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je je eigen cv kunt dromen. Lees je in over onze dienstverlening en over Conclusion als ons moederbedrijf. Zet alvast een aantal vragen op papier en denk op voorhand eens na over waar jouw talenten nu écht liggen en waarom wij zo’n goede match zijn. En wat maakt jou nét even anders?  

Tip 4. Ben je erg nerveus? Probeer in je achterhoofd te houden dat een kennismakingsgesprek niet meer is dan een gesprek tussen twee geïnteresseerden partijen. Het is de bedoeling dat we elkaar beter leren kennen en of we allebei dat 'wow'-gevoel krijgen.

Tip 5. Maar vooral: anderen zijn er al genoeg, dus blijf gewoon lekker jezelf. 😊

Lijkt het je gaaf om kennis te maken? Mij ook!

Mark Luursema

Mark Luursema

Directeur
Bekijk LinkedIn