Samenvatting van Meetup KubeCon 2023 Europe: Trends en ontwikkelingen

Gisteravond was onze Meetup over KubeCon 2023 Europe. Jitse Klomp en Sven Kooiman gaven presentaties over de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de KubeCon conferentie over alles wat met Kubernetes en CNCF te maken heeft. Ongeveer 20 deelnemers waren aanwezig voor een leerzame samenvatting van de conferentie en om persoonlijke hoogtepunten te delen.

25 april 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

Recap KubeCon Europe 23

Er werden verschillende interessante onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld de Green Software Foundation en Carbon Aware Keda Workload Scheduler op Azure. Ook kwam de zwakte van container image scanners aan bod en hoe je deze scanners kunt omzeilen, waardoor de scanners minder betrouwbaar lijken. Daarnaast werd sustainable-computing.io besproken, waarbij er metrics worden geïnterpreteerd op basis van energieverbruik en de uitstoot van co2.

Verder werd er gesproken over de Kubernetes external security audit en het gebruik van Kubernetes bij CERN. Hierbij werden 5000 nodes en 30000 applicaties gebruikt. Het opvallende hieraan was dat complete clusters als kortstondig worden beschouwd en via automatisering en self service worden uitgerold. Niet alleen de Pods worden hierbij als cattle beschouwd, maar ook de clusters.

Er werd ook informatie gegeven over het ING Container Hosting Platform (IHCP). Hierbij worden 2500 namespaces en 45K Pods gebruikt. Andere onderwerpen die besproken werden, waren de battle of the service meshes (Istio Ambient, Linkerd, Cilium), Crossplane, vCluster (een virtual cluster of nested cluster) en Tracetest, een open source project voor automatisch testen op basis van de traces.

Al met al was het een interessante meetup met veel nieuwe informatie over Kubernetes en CNCF.

Het delen van onze kennis en expertises staat centraal in ons team. We doen dit vakinhoudelijk, via bijvoorbeeld prutssessies en blogs. Ook organiseren wij maandelijks interessante kennissessies voor de techneuten met toekomstvisie! Je bent van harte welkom om onze Meetups of hands-on sessies bij te wonen.