Multitalent Marco volgt het IT-traineeship van Conclusion Xforce

Een bijzondere combinatie van passies en vaardigheden brengt Marco Nachenius naar Conclusion Xforce, waar hij het IT-traineeship volgt. Met zijn achtergrond in compositie en zijn recente ervaring als programmeur, ziet hij deze kans als een opstap naar een veelbelovende carrière in de IT.

10 augustus 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

foto Marco Nachenius

Een bredere horizon

Voor Marco was de keuze voor het IT-traineeship van Conclusion Xforce een natuurlijke stap. Hij vertelt: "Het is een combinatie van de mensen, de syllabus en de middelen van Conclusion Xforce.” Voordat Marco aan dit traineeship begon, bewandelde hij een pad dat misschien ongebruikelijk lijkt voor een IT-professional. Hij heeft een masterdiploma in compositie en leerde zichzelf het afgelopen half jaar programmeren. "Ik voelde de drang om mijn vaardigheden uit te breiden naar het technische domein.”

Kleurrijke werkervaring

De variëteit aan ervaringen die Marco opdeed, is een afspiegeling van zijn veelzijdige interesses. "Ik heb twee jaar als uitvoerend artiest en kelner in Zuid-Afrika gewerkt en daarna nog een jaar als lasser in Nederland.” Hoewel dit misschien niet direct lijkt te passen bij een IT-carrière, hielpen deze ervaringen Marco om verschillende aspecten van zichzelf te ontdekken.

Ik word een componerende programmeur of een programmerende componist.

Marco

Uitdagend IT-traineeship

Voor Marco is het IT-traineeship niet alleen een gelegenheid om nieuwe technische kennis op te doen, maar ook om een stevige basis te leggen. "De basisconcepten beheersen zodat het leren van complexere uitbreidingen ervan gemakkelijk te begrijpen wordt, is een uitdaging waar ik naar uitkijk", zegt Marco vastberaden. Die basis legt hij momenteel tijdens het IT-bootcamp, dat als aftrap van het IT-traineeship dient.

Componerende programmeur

"Ik heb nog steeds een te brede interesse en oppervlakkig inzicht in verschillende implementaties van IT. Ik weet zeker dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ik iets vind dat er echt uitspringt", zegt Marco over zijn huidige kijk op de IT-wereld. Waar ziet de IT-trainee zichzelf over 5 jaar? "Ik zal ofwel een professionele programmeur zijn die al zijn vrije tijd aan componeren besteedt, ofwel een professionele componist die al zijn vrije tijd aan programmeren besteedt", zegt hij met een glimlach.

Nieuwsgierig naar meer?