Kennisoverdracht van evident belang

Marcel Lans is via Conclusion Xforce aan het werk als Senior Linux Engineer bij Achmea IT in Apeldoorn. Voor de afdeling Security is hij het aanspreekpunt voor Linux.

6 mei 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

sfeerfoto van Marcel Lans

Het team waarin hij werkt bestaat uit collega’s met verschillende achtergronden en kennisgebieden. Enerzijds wat meer DEV georiënteerde en anderzijds wat meer OPS collega’s. Op die manier kunnen zoveel mogelijk silo’s worden voorkomen waarbij het kennisniveau en de variatie in specifieke productkennis logisch is en de kennisoverdracht van evident belang is.

"Kennisoverdracht vind ik heel erg leuk om te doen en dit wordt zeker gewaardeerd door Achmea alsmede Conclusion Xforce."

Voor het behalen van een Red Hat certificaat heeft Marcel een aantal 'prepare workshops' gegeven voor zijn Achmea collega's. Marcel vult aan: "Na werktijd hebben we met elkaar in een vergaderzaal per sessie een aantal ‘Exam Objectives’ doorgenomen. Vervolgens de specifieke onderwerpen aan de hand van zelfverzonnen opdrachten uitgevoerd op een door mij geprepareerde KVM-omgeving. Dit zal nu ook een vervolg gaan krijgen voor mijn Conclusion Xforce collega’s."

Uitdagingen 

Voor Marcel persoonlijk liggen de uitdagingen niet alleen in de technieken die hij (nog) niet beheerst maar ook in de mindset van de Scrum teams, de flow van sprints en bovenal het coderen in Python, Ruby et cetera. Hij legt uit: “Resultaten die we met de groep bereiken is dat we kwalitatief steeds beter, veiliger, sneller en strakker kunnen plannen. Dit is echt een team effort!"

Passie

Wanneer Marcel individueel aan een sprint item werkt, waarbij concentratie nodig is, zet hij zijn koptelefoon op met muziek. Marcel licht dit enthousiast toe: “Dit doe ik ook wanneer ik aan het studeren ben, heerlijk."

"Wie mij een beetje kent weet dat mijn muziek een synoniem is voor metal in het algemeen, waarbij je moet denken aan de hardere metal soorten. Aan de rustige kant van metal luister ik graag Iron Maiden (door mijzelf bestempeld als ‘soft’), Metallica en de bij het groter publiek wat minder bekende band Godsmack. Aan de hardere kant zijn dat voor mij Asking Alexandria, Bleed from Within (zanger Scott Kennedy links op de foto), Of Mice and Men, Crossfaith en Bullet for my Valentine die ik in 2019 allemaal één of meerdere keer live heb mogen zien optreden.

Maar niet alle metal genres zijn mijn ding hoor, de bekendere symfonische bands Nightwish, Within Temptation en de cult band Rammstein is niet echt mijn ding. Op mijn verlanglijstje staan concertkaartjes voor Avenged Seven Fold en Disturbed. Geweldig, daar moet je gewoon bij zijn!”