‘De technisch-inhoudelijke afwisseling bij Conclusion Xforce voelde als een openbaring’

Het leven van Jitse Klomp is nogal in beweging de laatste tijd. Sinds 1 september is hij CTO van Conclusion Xforce en daarnaast is hij nog ‘even’ aan het verhuizen. Wat in zijn geval betekent dat hij als parttime elektricien de volledige bedrading die nog uit de jaren 60 stamde, vervangt. En o ja, in januari verwachten zijn vrouw en hij hun eerste kindje. “Plezier in mijn werk en leven maakt dat het prima te combineren valt.”

7 november 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

Jitse Klomp

Gevraagd en ongevraagd advies

Met zijn 29 jaar is Jitse best vlot in de rol van CTO gegroeid. “Bijna vijf jaar geleden kwam ik als consultant binnen bij Conclusion Xforce”, weet hij nog goed. “Vanaf dag één was ik betrokken bij de kennissessies die we organiseren. Ik vind het geweldig leuk om met collega’s over techniek te praten en ervaringen uit te wisselen. En om ze bij te staan met gevraagd en ongevraagd advies. Die rol draag ik ook bij klanten uit.” 

‘Twee maanden later was ik CTO’

In Jitse’s laatste jaargesprek kwam de onvermijdelijke vraag: waar zie jij jezelf over vijf jaar? Nou, daar had hij wel een antwoord op: “Dan wil ik graag CTO zijn van Conclusion Xforce.” En verhip, twee maanden later was hij het. Hij legt uit hoe dat ging: “In dezelfde week van mijn jaargesprek volgde een gesprek met Mark, onze directeur. Hij bleek al langer met het idee te spelen om een CTO aan te stellen, dus mijn timing bleek goed. We vonden allebei dat mijn profiel goed bij die rol past.”

De lijntjes zijn kort en iedereen wordt gehoord en gezien. Even bellen of appen, met wie dan ook, is helemaal niet raar.

Jitse

Terugvallen op het team

Voor Jitse is de kans die hij kreeg kenmerkend voor Conclusion Xforce. “De lijntjes zijn kort en iedereen wordt gehoord en gezien. Ook al zijn we met zo’n zeventig collega’s, we kennen elkaar allemaal. Even bellen of appen, met wie dan ook, is helemaal niet raar. Als je namens Conclusion Xforce naar een klant gaat, is het fijn om te weten dat je een heel team hebt om op terug te kunnen vallen.”

Uniek in Nederland

De belangrijkste taak die Jitse als CTO heeft, is de verbinding zoeken met de andere bedrijven uit het Conclusion ecosysteem. “Wij bieden als Conclusion Xforce vernieuwende diensten en ideeën en hebben superslimme mensen in dienst. Dat is een mooie aanvulling op de diensten en producten van onze ecosysteem- en technologiepartners. Samen kunnen we unieke combinaties maken die in de Nederlandse markt verder niet te vinden zijn.”

‘Samen maken we voor de Nederlandse markt unieke combinaties’

Jitse

Van Informatica naar Russisch

Dat Jitse nu op dit punt in zijn carrière staat, was geen vanzelfsprekendheid. Ooit begon hij aan een dubbele bachelor Informatica en Informatiekunde. Om na een jaar Informatiekunde te laten vallen en de vier jaar daarna niet al te veel studiepunten te behalen voor zijn studie Informatica. “Ik wilde praktischer aan de slag en koos voor een hbo-studie System Network Engineering”, zegt hij. “Na het eerste kwartaal was ik aardig uitgespeeld, er was te weinig uitdaging. Dus ging ik terug naar de universiteit om nog een keer Informatica te proberen.” En je raadt het al: na een jaar was Jitse er weer klaar mee. Hij gooide het over een compleet andere boeg en ging Russisch studeren. “Ik houd van die literatuur en de Sovjet-geschiedenis”, verklaart hij zijn opmerkelijke keuze. En juist, een kwartaal later was het alweer einde oefening. 

Magische tien maanden-grens

Na alle studieperikelen leek het Jitse een puik plan om aan het werk te gaan. “Ik begon als technisch applicatiebeheerder bij een softwarebedrijf in Utrecht”, vertelt hij. “Binnen tien maanden was ik teamleider.” Een jaar later stapte hij over naar een andere werkgever, waar hij wederom tien maanden bleef. “Dat leek voor mij het magische getal, daarna was de uitdaging weg”, vindt hij de verklaring. Tot Conclusion Xforce vijf jaar geleden op zijn pad kwam. “Nu werk ik voor meerdere klanten aan verschillende opdrachten. Die afwisseling zorgt voor een blijvende uitdaging.” En Jitse blijft lekker waar hij zit: “De stabiliteit en de hechte relatie met mijn collega’s, allemaal gelijkgestemden, vind ik superfijn. Dat gecombineerd met de inhoudelijke afwisseling tussen opdrachtgevers en technologieën voelde als een openbaring.”

Tien jaar geleden was ik aan het hobbyen met een vroege versie van OpenShift. Toen dacht ik al: dit gaat het worden!

Jitse

De schoonheid van OpenShift

“Alle vier de specialisaties van Conclusion Xforce zijn me even lief”, antwoordt Jitse als hem gevraagd wordt naar zijn favoriete tooling. Een ander antwoord hadden we ook niet verwacht van een CTO. Na enig aandringen zegt hij: “Mijn grootste fascinatie ligt bij containertechnologie, met name OpenShift. Tien jaar geleden was ik aan het hobbyen met een vroege versie van OpenShift. Toen dacht ik al: dit gaat het worden! De ervaring van de eindgebruiker aan de voorkant is heel simpel. Maar onder water zijn er heel veel abstractielagen op elkaar gestapeld. Het netjes verstoppen van die complexiteit maakt het voor mij zo interessant. Door slimme combinaties te maken en abstractielagen te bouwen, kom je tot ontzettend krachtige technologie.”

Biertje!

De laatste tijd staat Jitse’s leven vooral in het teken van werk en verhuizen. Ultieme ontspanning vindt hij tussen de bedrijven door in Lego. “Het liefst zet ik een Lego-set precies volgens het boekje in elkaar. Voor de afwisseling is het ook weleens lekker om niet na te hoeven denken.” Een andere bezigheid die Jitse goed smaakt, is het drinken van speciaalbier. Al is dat tevens het meest pijnlijke aan zijn verhuizing. “Ik woonde op tien minuten lopen van mijn favoriete brouwerij, De Kromme Haring, waar ik ook veel vrienden heb rondlopen”, verklaart hij. “Daar vierden we ook ons trouwfeest en de aankondiging van onze eerstgeborene.” Over plezier gesproken … Jitse blijft druk, lekker druk.

Meer over onze collega's

Een uniek inkijkje in het professionele en persoonlijke leven
Marco Stougie
Henk den Hartog
Mark Dudock
Saman Abedi
Marcel Lans
Jitse Klomp