CTO Jitse blikt vooruit op KubeCon 2024

Van 19 tot en met 22 maart vindt KubeCon plaats in Parijs. Tijdens deze conferentie gericht op Kubernetes en cloud-native technologieën komen experts uit heel Europa samen. Ook Conclusion Xforce is met een afvaardiging aanwezig. Onze CTO Jitse Klomp blikt vooruit: “Er kan best wat keuzestress optreden.”

5 maart 2024   |   Blog   |   Door: Jitse Klomp

Deel

Beeld blog Jitse

Brede blik op Kubernetes

Tijdens KubeCon staat er een groot aantal keynotes en workshops op het programma. Vooraanstaande keynote speakers van organisaties als Red Hat, NVIDIA, Google en Intel delen hun inzichten. “Binnen de wereld van cloud-native is er veel aandacht voor AI en de onderliggende infrastructuur”, vertelt Jitse. “Dit zal ook op KubeCon een belangrijk thema zijn, naast de focus op Platform Engineering. Vanuit Conclusion Xforce zijn wij enorm geïnteresseerd in Kubernetes en het gehele ecosysteem dat daaromheen beweegt; van infrastructuur tot toepassing. Die brede blik op Kubernetes maakt het voor ons relevant om de conferentie te bezoeken.”

Inzichten delen

Vanuit Conclusion Xforce wordt Jitse vergezeld door zijn collega’s Sven en Jeroen. “Sven is Consultant en Jeroen is Consultant en Technical Coach”, verduidelijkt de CTO. “Vanuit laatstgenoemde rol zal Jeroen de inzichten die we opdoen intern delen. Met een specialisatie in containers is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke begeleiding en coaching van onze collega’s.” Het drietal zal zich tijdens KubeCon verspreiden over de sessies, maar af en toe ook samen een keynote bezoeken. Jitse: “Het is fijn om na een sessie nog even samen te kunnen bomen over de inhoud en inzichten. Daarnaast volgen we sessies die interessant zijn voor ons eigen vakgebied en zal ik me als CTO breed oriënteren."

Een afwisseling tussen hardcore technische sessies, maar ook bijeenkomsten met een focus op de community en samenwerking.

Jitse

Diep de techniek in

Ook vorig jaar was Jitse aanwezig op KubeCon, dat toen in Amsterdam werd georganiseerd. “Vanuit heel Europa kwamen er meer dan 10.000 bezoekers op af”, schetst hij de grootte van de conferentie. “Er kan best wat keuzestress optreden, want er worden vaak wel twintig sessies parallel aan elkaar georganiseerd. Dat is een afwisseling tussen hardcore technische sessies, maar ook bijeenkomsten met een focus op de community en samenwerking.” Aangezien hij onmogelijk alle voor hem interessante sessies kan volgen, kijkt Jitse er na afloop van KubeCon nog een aantal terug.

Kennismaken met technologieën en partners

KubeCon is, naast het bijwonen van de sessies, voor Jitse en Conclusion Xforce ook een mooie mogelijkheid om met nieuwe technologieën en partners in aanraking te komen en zo de horizon te verbreden. “Vorig jaar hebben we op het gebied van duurzaamheid kennisgemaakt met interessante technologieën en partners. Dat zal ook dit jaar weer zo zijn. Hoe dan ook keren we met een goedgevulde rugzak huiswaarts en kunnen we de opgedane kennis en inzichten inzetten voor Conclusion Xforce en voor onze klanten.”

Kubernetes als nieuwe standaard

“We werken met zijn allen in een snel veranderend landschap en je kennis up-to-date houden hoort daarbij”, besluit Jitse. “Op KubeCon doen we in sneltreinvaart een hoop relevante kennis op, het is fijn dat Conclusion Xforce daarin faciliteert.” Kubernetes is dan ook hartstikke relevant. Jitse: “Wekelijks voer ik gesprekken met potentiële en nieuwe klanten over OpenShift en Kubernetes. Het is de facto de nieuwe standaard van hoe je applicaties ontwikkelt en deployed.”

Zet 3 april alvast in je agenda

Na afloop van KubeCon delen Jitse, Jeroen en Sven hun belangrijkste inzichten tijdens een kennissessie op 3 april. Save the date! De locatie en het tijdstip volgen binnenkort.

Meer weten?

Over onsNieuws & blogsOnze expertisesOnze vacatures