Traineeship bij Conclusion: het begin van mijn leerreis

Geen IT-achtergrond maar toch de IT in? Voor Gerco geen probleem! Het 3 jaar durende traineeship over data-integratie, Java en open source van Conclusion was het perfecte begin van zijn stappen richting de IT. Ondertussen is hij alweer anderhalf jaar verder en traint hij via Conclusion bij Accelerate! in de richting van data integratie-expert.

25 december 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Gerco van Dijk
“Ontdek waar je goed in bent”

Stilzitten? Als het aan de 29-jarige Gerco van Dijk ligt is hij de hele dag bezig. Ook als het gaat over zijn eigen ontwikkeling. Want na zijn opleiding Commerciële Economie heeft hij kort kennisgemaakt met IT en techniek. Daar wilde hij meer over leren. En het 3 jaar durende traineeship over data-integratie, Java en open source van Conclusion sluit daar perfect op aan. Ondertussen is hij alweer anderhalf jaar verder en traint hij via Conclusion bij Accelerate! in de richting van data integratie-expert.

“Ik ben van mening dat een traineeship de beste manier is om je tijd slim te besteden. Je leert én krijgt ervoor betaald. Nooit verwacht dat ik binnen anderhalf jaar tijd al een hele data-integratielaag kon leren bouwen. Sterker nog, toen ik hier nét aan begon had ik nog nooit van die term gehoord. Verbazingwekkend hoeveel je hier leert in je eigen tempo.”

Het begin van mijn leerreis

“Een traineeship volgen bij Conclusion betekent dat je bij allerlei grote namen ervaring kan opdoen. En tegelijkertijd werkt in een kleinere deelonderneming. Daar gaan eerst een paar stappen aan vooraf. Te beginnen met een gesprek om te kijken of dit traineeship écht iets voor je is. Ik heb dit gesprek als zeer prettig ervaren. Er werd goed doorgevraagd wat ik wilde doen en wie ik was. En daar zagen zij (net als ik) ook een match in om dit traineeship te starten!”

“Vervolgens volgde ik samen met 6 andere trainees een intensieve bootcamp. Daar leerden we de basis over allerlei onderdelen. Denk aan Gitlab, VM ware, SQL, ETL, Python, Java, CI/CD en nog veel meer. Met een eindpresentatie voor het MT als afsluiting. Moest je overal even goed in zijn? Nee. Er werd juist gekeken waar je in uitblinkt. En zo kwam ik er achter dat ik meer wilde leren over data-integratie. Dus hoe je de juiste informatiestroom filtert uit een grote database en daar de juiste koppelingen voor creëert.”

De diepte in bij Conclusion Accelerate!

“Na de bootcamp kwam ik bij Accelerate! terecht, dat is 1 van de 25+ deelondernemingen van Conclusion. Hier volgde ik eerst een cursus voor Mulesoft, een Java object based programma. Een 5-daagse cursus waar ik 4 weken over heb gedaan. Puur om écht te begrijpen hoe het allemaal werkt. Die ruimte kreeg ik er gelukkig ook voor, want al mijn collega’s roepen dat het belangrijk is om de basis goed te begrijpen. Toen ik na een halfjaar deze basis goed doorhad, mocht ik een EPI bouwen. En tegelijkertijd ontdekken hoe klanten precies werken met Mulesoft, want iedereen heeft er weer andere vormen en regels voor.”

Data in de praktijk zien

“Vooral de eerste periode heb ik de focus gelegd op het begrijpen hoe de flow en het proces werkt. Zo ben ik vorig jaar op bezoek geweest bij de klant Medux. Een zorgbedrijf dat hulpmiddelen en diensten levert voor zorginstellingen en eindgebruikers. Hier zag ik onze datalandschappen letterlijk in de praktijk. En hier kreeg ik te horen: “Oh, dus jullie zorgen ervoor dat alles hier blijft werken.” Dat geeft wel echt een trots gevoel.

Via data-integratie ben je de IT-schakel bij en help je bedrijven om hun producten op de juiste manier bij de juiste klant te krijgen

Gerco van Dijk - Trainee bij Conclusion
Een goede basis voor je carrière

“Nu, zo’n anderhalf jaar verder, ben ik nóg meer de diepte ingedoken. Ik bouw mijn eigen integratielaag en blijf groeien in dit vak. Denk aan het halen van verschillende certificaten of gesprekken voeren met experts. En ondertussen werk ik volgens de agile-werkwijze in korte periodes aan projecten. Samen met het team, want iedereen staat voor je klaar. Ook wanneer we thuiswerken.”

Korte samenvatting over dit traineeship

“Ik kan het iedereen aanraden om dit traineeship over data-integratie, Java en open source te volgen. Zeker als je geïnteresseerd bent in IT en graag leert. Ongeacht welke hbo- of wo-opleiding je gevolgd hebt! Met zo’n uitgebreid programma van het Experts Centre ontdek je wat er echt bij je past. En wat ik na dit traineeship ga doen? Dat weet ik nog niet. Wel weet ik zeker dat ik nog lang niet uitgeleerd ben in dit vakgebied.”

Stap in de wereld van conclusion qr code

Stap onze wereld binnen

En ervaar hoe het is om als starter bij Conclusion te werken. De QR-code scannen werkt het fijnst. Geen telefoon bij de hand? Gebruik dan onderstaande link!

Blogs van trainees

Blog
Raoul Smulders, Junior Mission Critical Engineer

De beste start voor mijn traineeship

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesStages en traineeshipsNieuws & Events