Trainee Sophie Hospel kreeg bij Conclusion de bootcampbasis

“Ik ben bij Conclusion begonnen als trainee en bootcamp van 6 weken. Ik kreeg enorm veel IT-kennis bijgespijkerd. Ik wist van sommige IT-onderwerpen al wat af door mijn studie Bio-informatica. Tijdens mijn studie merkte ik dat ik toch niet een passie had voor biologische onderwerpen waarmee een bio-informaticus werkt. Wel deed ik tijdens die opleiding ervaring op met allerlei programmeertalen en tools.”

25 december 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Sophie, trainee bij Conclusion Virtual Sciences

Na haar bootcamp startte Sophie als integration developer in het Red Hat Fuse team voor de NS. Haar werkzaamheden liggen op het terrein van containerisatie en Java in Linux. Wel even wat anders dan mondhygiëniste worden waarvoor ze de 3-jarige vooropleiding Tandartsassistente in 2 jaar behaalde.

“Ik ben bij Conclusion begonnen als trainee met een bootcamp van 6 weken. Ik kreeg enorm veel IT-kennis bijgespijkerd. Ik wist van sommige IT-onderwerpen al wat af door mijn studie Bio-informatica. Tijdens mijn studie merkte ik dat ik toch niet een passie had voor biologische onderwerpen waarmee een bio-informaticus werkt. Wel deed ik tijdens die opleiding ervaring op met allerlei programmeertalen en tools.”

Mondhygiëniste en Rechten

“Of ik altijd al in de IT-wereld wilde werken? Nee, na de middelbare school dacht ik dat ik mondhygiëniste wilde worden. Tijdens de studie tandartsassistente bleek dat toch niet het geval. Dus besloot ik wat anders te doen. Ik heb ook nog Rechten gestudeerd. Na 1 jaar bleek dat niets voor mij te zijn. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding Bio-informatica, die ik in 4 jaar afrondde. Tijdens het maken van mijn scriptie benaderde Conclusion mij voor een 3-jarig traineeship. Ik kreeg meerdere berichtjes van recruiters, maar deze sprong er wel echt uit. Dat kwam vooral door de persoonlijke benadering. En toen ik uitgenodigd werd voor een gesprek op kantoor, werd ik daarna rondgeleid door een trainee, die al gestart was. Dat vond ik ook wel bijzonder.”

Door het traineeship heb ik echt een goede basis gekregen. Ik kijk er enorm naar uit om de diepte in te gaan.

Sophie Hospel - Trainee bij Conclusion
Streng maar rechtvaardig

Samen met nog 5 anderen begon ze aan de bootcamp als onderdeel van het traineeship. Het was hard werken en dat betekende ook dat niet iedereen de finishlijn haalde. “Ik was de enige HBO-student tussen de universitair geschoolden. Dat gaf mij een extra drive om het wel te halen. Iedere dag was er een begeleider aanwezig. Op sommige dagen zelfs 2. Heel intensief en dat was prettig. Alle trainees hadden verschillende achtergronden. Dus de vragen waren ook heel divers Je kon alles vragen, alleen als je iedere keer met dezelfde vraag aankwam, werd wel gezegd ‘dat mag je nu toch wel een keer weten.’ Soms was het wat streng, wel altijd rechtvaardig.”

“Wat mij het meest is bijgebleven tijdens het traineeship? Dat was toch wel de veilige leeromgeving. Ook bouw je een band op met andere trainees, die er nu nog steeds is. En wat ik heel handig vond, was dat we een handleiding kregen van wie je contactpersonen waren. Ook stonden daar een aantal praktische zaken in. Zoals welke informatiebronnen gebruik je en hoe declareer je je uren. Dat was fijn een houvast in een hele nieuwe omgeving.”

Eigen kok

“Bij Conclusion is er een mooie mix van formeel en informeel. Er was veel belangstelling voor ons als trainee. In coronatijd mochten de nieuwste trainees naar kantoor. Uiteraard volgens de richtlijnen. Ook de begeleider was dan aanwezig. We hebben in Nieuwegein echt een mooi pand. Er is zelfs een eigen kok en iedere dag hadden we een uitgebreide lunch met verse groenten en vers fruit.”

2 traineeships

Bij Conclusion vind je naast een eigen kok ook 2 gave traineeships. In maart is er ruimte voor 12 trainees en in april voor nog eens 6 personen. Een traineeship richt zich op beta-studenten met een hbo-/wo-opleiding bij ons Experts Centre. Dan gaat het om data-integratie, Java en open source. Het tweede traineeship is bedoeld voor mbo- en hbo-studenten met veel interesse in IT. Een commerciële achtergrond is overigens prima. Dan gaat het om software engineering. Dit traineeship is vooral voor geïnteresseerden zonder IT-achtergrond.

Het traineeship heeft Sophie in ieder geval veel geleerd. “Door het traineeship heb ik echt een goede basis gekregen. Ik kijk er enorm naar uit om de diepte in te gaan en nog veel meer te leren.”

Stap in de wereld van conclusion qr code

Stap onze wereld binnen

En ervaar hoe het is om als starter bij Conclusion te werken. De QR-code scannen werkt het fijnst. Geen telefoon bij de hand? Gebruik dan onderstaande link!

Blogs van trainees

Blog
Raoul Smulders, Junior Mission Critical Engineer

De beste start voor mijn traineeship

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesStages en traineeshipsNieuws & Events