Onze reis als stagiairs bij Conclusion Services

Wat begon als een vrijblijvend gesprek op een carrière event, groeide uit tot een onvergetelijke stage-ervaring die de verwachtingen overtrof. In hun blog delen Auke, Widhia en Visham hun avontuur dat ze als Business IT & Management studenten hebben beleefd op de recruitmentafdeling van Conclusion Services. 

27 juni 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Foto van onze stagiaires van recruitmentafdeling Conclusion Services

In oktober 2022 bezochten wij het HBO-ICT job event in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs kregen wij de kans om in contact te komen met tientallen bedrijven. We waren vastberaden om hier een leuke stageplek te scoren. De zoektocht verliep echter moeizamer dan verwacht en we zagen op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer, tot we bij de stand van Conclusion aankwamen. 

We werden overrompeld door een ontzettend leuk en persoonlijk gesprek dat ons meteen enthousiast maakte!

Widhia Sobhie, oud-stagiair bij Conclusion Business Services

Na het uitwisselen van contactgegevens werden we uitgenodigd voor een gesprek. Daarin kregen we de opdracht om het recruitment systeem tot op de bodem uit te pluizen en met een verbetervoorstel te komen. Deze opdracht was precies wat we zochten, dus grepen we die kans met beide handen aan. Bij Conclusion werden we hartelijk ontvangen door het recruitmentteam, waar we ons direct thuis voelden. 

Ja, je leest het goed: ICT-studenten op een recruitmentafdeling. Onverwacht, maar o zo interessant!

Dit stelde ons in staat om snel te schakelen met de gebruikers van het programma waar we onderzoek naar deden en zo effectief informatie te verzamelen. Tijdens ons onderzoek hebben we recruiters van verschillende Conclusion-bedrijven geïnterviewd. Als ICT-studenten die zelf regelmatig worden benaderd door recruiters op LinkedIn, vonden we het enorm interessant om hun kant van het verhaal te horen en meer te leren over hun werkzaamheden. Recruiters zijn immers de helden die het bedrijf helpen slagen door kwalitatief personeel aan te trekken en zo het merk Conclusion te versterken.

En voor de gezelligheid?!

Tussen het harde werken door smulden we van heerlijke, vers bereide lunches, wat een perfecte gelegenheid bood om ontspannen te kletsen met onze collega's. En laten we de aanwezigheid van de barista niet vergeten - hij voorzag ons regelmatig van een heerlijk drankje waar we helemaal zen van werden. Daarnaast hebben we ons persoonlijk record pingpong verbeterd, allemaal onder het mom van 'team building' natuurlijk.

Als kers op de taart organiseert Conclusion elke maand een maandborrel op de 22e verdieping, en in april was het de beurt aan de afdeling recruitment. Het was een waar tropisch feest, waarbij we de bar omtoverden tot een kleurrijk Paaseiland. We waren in ons element toen we onze collega's mochten verblijden met hapjes en drankjes. Wat een feest! Het was hard werken, maar ook reuzegezellig om al die collega's te ontmoeten.

En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we de kans om in gesprek te gaan met de grote baas zelf, CEO Engbert Verkoren. Onze begeleider, Paula Hartmann, had een exclusieve Q&A-sessie georganiseerd voor alle stagiaires bij Conclusion, waarbij we Engbert het hemd van het lijf mochten vragen over zijn carrièrekeuzes en tips voor ons als aankomende young professionals op de arbeidsmarkt. Het was een ontzettend inspirerende sessie.

Gelukt

Nu zijn we aan het einde gekomen van onze 20 weken durende stageperiode en kijken we vol trots terug op een ongelooflijk leerzame tijd. We hebben waardevolle lessen geleerd en zijn zowel als individu als professional enorm gegroeid. Deze ervaring heeft ons inzichten gegeven die we nooit uit een studieboek hadden kunnen halen.

Met onze hoofden vol nieuwe kennis en mooie herinneringen, sluiten we dit hoofdstuk van onze reis af. Op naar nieuwe avonturen, nieuwe uitdagingen en een toekomst vol succes, met Conclusion in ons hart.

Benieuwd naar verhalen van andere young professionals?

Blog
Said Shirre

De perfecte stageplek en werkplek. Ik kom graag terug!

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionNieuws & EventsVacatures voor startersWerken als young professional