Data ontsluiten is werk met impact

Arjan werkt als data-integratiespecialist bij Virtual Sciences Conclusion. Samen met zijn team houdt hij zich bezig met het beheer van de datastromen voor de NS. En met ontwikkeling: het bouwen van dataflows op NiFi. Met zijn team zorgt hij ervoor dat data consistent, accuraat en toegankelijk is. Arjan is daarbij een echt zwaargewicht. Hij is teamlead en in die rol een vraagbaak voor het hele team.

3 april 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Arjan Baanen

“Ik ben hier komen werken in de zomer van 2017. Er werd mij een baan met impact en een fijne werksfeer beloofd. En dat heb ik hier gevonden. Ik werk in een team van veertien integratiebazen, waarbij ik het werk plan en verdeel. Als team weten we veel en gaat de kennisopbouw in een hoge versnelling.”

Opleiden en tegelijkertijd meewerken

“Bij Virtual Sciences Conclusion werken we samen aan data-integratievraagstukken. Zo zijn we voor de NS mede verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw hybride integratieplatform. Daarbij dragen we de zorg voor de migratie van de huidige applicaties.
Waar nodig leiden we onze eigen mensen op. Ook in ons eigen team. Stap voor stap introduceren we de applicaties waarmee we werken. Van Mulesoft en Red Hat tot Azure Integration. Afhankelijk van je voorkennis duurt het opleidingstraject binnen ons team zes tot acht maanden. Na afloop ben je klaar om mee te kunnen draaien in alle diensten. Vanaf de eerste dag dat je in dienst bent heb je toegang tot eindeloos veel opleidingsmodules via Pluralsight. Onze nieuwe collega’s komen uit alle hoeken. Wat ze altijd gemeen hebben: een bèta-achtergrond (HBO/WO) en het vermogen om analytisch te denken. Met ons opleidingstraject leer je alle kneepjes van het vak. En het mooie is dat je hier niet raakt uitgeleerd. 

Hybride integratie platform

Met het hybride integratieplatform (HIP) dat Virtual Sciences Conclusion heeft helpen implementeren, is NS weer klaar voor de toekomst.

IT-Traineeship

“Virtual Sciences Conclusion is trouwens ook the place to be om een IT-traineeship te volgen. Wie tenminste van een complexe technische puzzel houdt en HBO/WO afgestudeerd is. Als trainee word je in een intensief traject klaargestoomd tot een ware Integratiebaas. En help je mee om toonaangevende Nederlandse organisaties future proof te maken.”

Kennisopbouw gaat in een hoge versnelling en ik word gezien binnen Virtual Sciences Conclusion, dat is fijn werken.

Arjan Baanen, data integratiespecialist bij Virtual Sciences Conclusion

Helemaal thuis bij Virtual Sciences Conclusion

 “Waar ik zelf blij van word? De omgang met mensen. Met klanten en collega’s. En het plannen en verdelen van de werkzaamheden in mijn team. Maar ook het migratietraject waar ik nu aan werk is leuk en erg leerzaam. Daarbij vervangen we op Java-gebaseerde e-business toepassingen door Red Hat cloud infrastructuurproducten. Het is werken met andere technieken en de nieuwste ontwikkelingen. Zo duiken we in OpenShift van Red Hat: het nieuwste containerisatie software platform waarin je applicaties van test tot productie razendsnel bouwt in een cloudomgeving. Ik ben trots, want we blijven zo voorop lopen in de markt.”

De mens  

“Van HR, mijn manager tot mijn collega’s: iedereen spreekt mij persoonlijk aan. Ik voel me hier Arjan en kan mezelf zijn. De afdeling HR kent de werkvloer. Mijn manager kent mijn ambities en stimuleert me. Als team versterken we elkaar in onze vakkennis en hebben we lol samen. We gaan naar bedrijfsevenementen en hebben verjaardagetentjes. Of we organiseren met ons team ons eigen uitje. Ja, de werksfeer is top. Precies zoals ik het voor ogen had toen ik hier startte.”

Onze data integratie collega's vertellen je meer

Blog
Foppe, Data integratiespecialist Furore

Een topstart van je carrière bij Furore Conclusion

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionNieuws & EventsAlle Conclusion vacaturesWerken als Data Integratiespecialist