Zoek jij technische diepgang in je werk? Kies dan voor het integratievak

Virtual Sciences Conclusion zoekt IT-consultants - Zoek jij technische diepgang in je werk? Kies dan voor het integratievak

21 september 2021   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtual Sciences Conclusion zoekt IT-consultants

De API-economie is in opkomst

Het wordt steeds eenvoudiger om business applicaties te koppelen en eenvoudige workflows te automatiseren.  De echte integratie-expertise verhuist naar de achterkant en juist daar neemt de technische complexiteit alleen maar toe. Wij zoeken daarom techneuten die opbloeien als ze een probleem tegenkomen waar geen eenvoudige oplossing voor is. Omdat ze dan kunnen doen waar ze goed in zijn: net zo lang graven tot ze bij de root cause zijn aangekomen.

Integratie-expertise op verschillende niveaus 

Er zijn steeds meer databronnen (denk aan IoT of social media) die zich op verschillende plekken bevinden (on prem en in de private en public cloud) en die gekoppeld moeten worden. Dat gebeurt enerzijds via business-API’s die relatief eenvoudig zijn en die ontwikkeld kunnen worden door de DevOps-teams of zelfs door citizen developers (eindgebruikers die zelf een integratie bouwen). Maar aan de andere kant ontstaat door de veelheid aan verschillende typen applicaties die in verschillende omgevingen draaien en door verschillende use cases (bijvoorbeeld real-time streaming) juist ook behoefte aan diepgaande technische expertise. Expertise die bedrijven niet meer zelf in huis kunnen halen, maar die ze inhuren bij integratie-experts zoals Virtual Sciences.

Low code en software defined maken IT steeds toegankelijker

Het IT-vakgebied verandert in hoog tempo. Ontwikkelingen als low code en no code maken dat je steeds minder technische kennis nodig hebt om software te ontwikkelen. Software defined infrastructuren maken dat netwerkspecialisten en infrastructuur engineers steeds minder met techniek bezig zijn en steeds vaker met een dashboard voor hun neus zitten. En ook ons eigen integratievakgebied is voor een deel toegankelijker geworden voor mensen die diepgaande technische kennis ontberen. Daardoor lijkt het alsof de complexiteit uit het IT-vakgebied aan het verdwijnen is. Niets is echter minder waar.

Technische complexiteit zit nu in integratie

De complexiteit is er nog wel degelijk, maar is verhuisd naar een voor velen onzichtbare achterkant. Namelijk naar de integratie van databases en applicaties die in verschillende talen zijn geschreven en die gebouwd op verschillende technische concepten. Want hoe groter de diversiteit aan applicaties, hoe complexer het is om ze te laten samenwerken in één groot ecosysteem.

Hoger abstractieniveau vergt de bereidheid om dieper te graven

Om in dit vak uit te blinken, moet je begrijpen hoe zowel de voorkant werkt – de apps en andere eenvoudig ogende toepassingen – als hoe de achterkant in elkaar zit – de databases, infrastructuur et cetera. Je moet onder de motorkap kijken en nieuwsgierig zijn naar de werking. Want de oorzaak van problemen ligt vaak veel dieper verstopt dan je op het eerste gezicht denkt. Zeker omdat het abstractieniveau van zowel de software als de hardware zoveel hoger ligt dan in het verleden, zul je dieper moeten graven voordat je bij de werkelijke oorzaak terecht bent gekomen.

Wij zoeken dan ook mensen die houden van ‘graven’. Onderzoekende mensen die nieuwsgierig zijn en niet rusten voordat ze precies weten hoe de vork in de steel zit. Want het is leuk dat iedereen vandaag de dag ‘conceptueel leert denken’, maar je hebt ook mensen nodig die die concepten tot de kern doorgronden. Mensen die niet bang zijn om kritische vragen te stellen. Sterker, wij moedigen dat juist aan. Hoe kritischer je bent, hoe beter.

Snel verbanden zien en doorgronden

Om als integratie-expert uit te blinken, moet je snel verbanden kunnen zien en deze kunnen doorgronden. Deze vaardigheid wordt steeds belangrijker met het groeiende aantal databronnen, datatoepassingen en API’s. En hij wordt steeds meer onderschat door de business, die enthousiast geworden door dit concept alleen maar vraagt om meer applicaties en meer integraties. Er is een helikopterpiloot nodig die het overzicht houdt en die weet wanneer hij waar heen moet vliegen om het ecosysteem aan applicaties en microservices als één geheel te laten functioneren.

Drink virtueel koffie met ons

Beschik jij over deze karaktereigenschappen en heb je ervaring in een technisch vak? Dan komen we graag met je in gesprek. We zoeken zij-instromers die merken dat ze in hun oude vak steeds minder hun technische expertise kwijt kunnen. Mensen die graag de diepte in willen. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een IT-traineeship aan of direct een rol in een van onze integratieteams. We maken graag kennis met je bij een virtuele kop koffie.

Laat je gegevens achter. Wij zullen het eerste content leggen.

Laten we snel kennis maken!

Kom jij ons IT-team versterken?

Virtual Sciences Conclusion Jos Smits

Jos Smits

Chief Technology Officer