Trainee Tom kickstart zijn carrière in de IT

Op 1 oktober is het zover: dan start nieuwe collega Tom van Eijk aan het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Via een stage bij een van de andere Conclusion-bedrijven kwam dit traineeship op mijn pad”, zegt de toekomstig IT-trainee enthousiast.

28 september 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Tom van Eijk | Virtual Sciences | Conclusion

Minor Data Driven Business

Hoewel Tom dus niet nieuw is binnen Conclusion, zijn dit wel zijn eerste stappen binnen Virtual Sciences. Niet vreemd dat hij uiteindelijk hier terechtkomt, want zijn interesse in de IT is de afgelopen jaren flink toegenomen. “Tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde volgde ik de minor Data Driven Business”, vertelt Tom. “Ik sloeg aan op het IT-aspect daarvan.” Tijd dus om zich middels het IT-traineeship van Virtual Sciences in hoog tempo verder te verdiepen. “Na diverse goede gesprekken werd ik alleen maar enthousiaster over het traineeship dan dat ik al was.”

De IT-bootcamp wordt vast een flinke uitdaging

Tom van Eijk

Kickstart in de IT

Onlangs studeerde Tom af, waardoor niets hem nog in de weg staat een succesvolle carrière in de IT te kickstarten. “Ik heb nog geen relevante werkervaring, maar werkte tijdens mijn studie wel een aantal jaar als bijlesdocent wiskunde”, vertelt de IT-trainee. Nu is het dus tijd om de rollen weer even om te draaien, al word je als trainee bij Virtual Sciences al snel als volwaardig collega gezien. “De meeste uitdaging tijdens het IT-traineeship zit voor mij vooral bij de bootcamp. Ik zal veel IT-kennis op moeten doen tijdens dit intensieve traject.” Om daar monter aan toe te voegen: “Met mijn goede inzet en leergierigheid heb ik er alle vertrouwen in dat dit goedkomt!”