Aan de slag met een universele Red Hat Fuse ontwikkelomgeving

Dit is een TECHBLOG ontwikkeld dóór techneuten vóór techneuten. Het geeft je inzichten en concrete handvatten waarmee je zelf uit de voeten kan. Virtual Sciences is een integratie kennishuis met ruim 70 IT-professionals. Intern delen we onze IT-kennis, maar ook jou willen we inspireren.

19 januari 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

TECHBLOG  virtual Sciences Conclusion
Red Hat Fuse is een cloud-native integratie platform van Red Hat. Wat voornamelijk gebaseerd  is op Apache Camel en Apache Active MQ, naast aanvullende producten Om aan de slag te gaan met een nieuwe taal of framework moet er eerst worden gekeken naar de benodigheden. Zoals een ontwikkelomgeving, bestaande uit Integrated Development Omgeving (IDE), versie beheer tooling als Git, build tools zoals Maven, test tools IDE SoapUI en/of Postman. Kortom er moet voorafgaand worden onderzocht wat er nodig is voor het vraagstuk.
Elke ontwikkelaar heeft zo zijn voorkeuren voor bepaalde tools en zal dat zelf moeten installeren. In een ontwikkelteam is het echter prettig om dit te standaardiseren. Installaties kunnen worden gescript, maar het is wijsheid om de hele ontwikkelomgeving in een Virtual Machine op te bouwen. Een tool als Vagrant is hier heel handig bij. Het stelt de ontwikkelaar in staat om eenvoudig zijn hele ontwikkelomgeving weg te gooien en opnieuw te bouwen. Dit helpt nieuwe teamleden om snel aan de slag te kunnen. Ook handig bij workshops! Daarnaast zou het handig zijn, als de ontwikkelomgeving makkelijk is uit te bereiden. Zodat er eenvoudig nieuwe tools kunnen worden toegevoegd. Ook voor ontwikkelaars die al met de omgeving werken. Door dit met Vagrant slim op te zetten, kan de ontwikkelaar "Cherry-picking" doen voor welke tools wel en niet geïnstalleerd moeten worden.

Lees meer over de uitwerking op ons Medium platform,  geschreven dóór techneuten, vóór techneuten.