Virtual Sciences Conclusion groeit hard: ‘Nog meer kwaliteit en snelheid’

Het afgelopen half jaar maakte Virtual Sciences Conclusion een mooie, autonome groei door. “Door de expertise die we hiermee aan ons team toevoegen, kunnen we klanten nog beter en sneller helpen”, vertelt corporate recruiter Thomas van Beem.

24 april 2023   |   Publicatie   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Werken bij Conclusion | IT Traineeship | Carrière

Thomas, hoe verklaar jij de flinke groei die Virtual Sciences Conclusion afgelopen periode doormaakte?

“De vraag rondom applicatie- en data-integratie in de markt is enorm. Onze klanten zien integratie steeds meer als een belangrijke enabler van hun strategie. Het applicatielandschap blijft groeien en integratie is en blijft een grote IT-uitdaging. Wij zijn er maar wat trots op dat we als integratiespecialist mogen bijdragen aan het succes van onze klanten. Daarvoor was het noodzakelijk dat ook onze capaciteit groeide.”

Wat hebben klanten van Virtual Sciences Conclusion nog meer aan jullie groei?

“We kunnen ze beter en sneller bedienen. En we bieden een mooie gemêleerdheid binnen onze projectgroepen. Die gewogen mix aan senioriteit en competenties - denk aan consultants, architecten, developers - zorgt ervoor dat iedereen doet waar hij of zij de meeste energie van krijgt. Juniors krijgen de kans zich in een razend tempo te ontwikkelen onder de vleugels van ervaren collega’s. En andersom kunnen de mediors en seniors zich focussen op het meest uitdagende werk. Dat komt de kwaliteit en snelheid van ons klantwerk ten goede.”

Is het lastig om nieuwe mensen aan te trekken? De IT staat immers bekend om zijn krappe arbeidsmarkt …

“Daar komt mijn specialisme als corporate recruiter om de hoek kijken. Ik besteed veel tijd en aandacht aan het onderhouden van contacten met ervaren integratiespecialisten. En de nieuwe generatie wordt erg enthousiast van het IT-traineeship dat we aanbieden. Dat zorgt voor een hoop aanwas van jong talent. Er zijn best wat IT-traineeships in de markt, maar die worden in de praktijk vaak als wervingsinstrument ingezet. Bij Virtual Sciences Conclusion zit het opleiden en ontwikkelen van jong IT-talent in ons DNA. We gaan nu het vijfde jaar in met ons IT-traineeprogramma en dat werpt zijn vruchten af. De eerste lichtingen trainees zijn inmiddels uitgegroeid tot échte Integratiebazen.”

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste professionals weet te boeien en binden?

“Als Virtual Sciences Conclusion zijn wij het afgelopen jaar druk bezig geweest met het scherper neerzetten van ons werkgeversmerk. Dat uit zich in een duidelijk profiel dat de aandacht trekt van de arbeidsmarkt. We laten zien wie we zijn, bijvoorbeeld met onze blogreeks Integratiebazen en in onze employer brand-video. Je bent bij ons geen nummertje. Wij zien wie je bent en wat je nodig hebt. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar, we bieden veel opleidingsmogelijkheden en er is alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatieven. Wat natuurlijk ook meehelpt, is dat data - en hoe je daarmee omgaat - een steeds belangrijker onderwerp is in de samenleving. Ons bedrijf is daar als toonaangevend kennishuis helemaal op ingericht. Ook wat dat betreft hebben we een duidelijke boodschap.”

Verwacht je dat de huidige groei zich doorzet?

“De vraag vanuit de markt is nog steeds groot en er kunnen dus nog meer goede mensen bij. Mijn werk wordt er dan ook niet rustiger op de komende tijd, haha.”

Word Integratiebaas bij dé integratiespecialist van Nederland!

Join the club
samen werken aan de cloud
Virtual Sciences Concusion IT-traineship
Conclusion VS & Accelerate uitje
Werken bij Conclusion
werken bij Conclusion

Vragen?

Neem contact met ons op! Wij staan jou heel graag te woord.

Thomas van Beem | Virtual Sciences

Thomas van Beem

Recruiter
thomas.van.beem@virtualsciences.nl