NS datagedreven, daarbij tonnen aan licentiekosten besparend

Voor spoorvervoerder NS ontwikkelde Virtual Sciences Conclusion een Managed NiFi-dienst. Ook realiseerden we vóór de deadline de technische migratie naar deze nieuwe oplossing.

14 september 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Managed NiFi-dienst ontwikkeld door Virtual Sciences

Datagedreven organisatie

De Managed NiFi-dienst geeft NS de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en kostenefficiënt toekomstbestendige integratie-oplossingen in gebruik te nemen en 24/7 deskundig te laten beheren door Virtual Sciences. Hiermee draagt deze dienst direct bij aan de ontwikkeling van NS naar een datagedreven organisatie. Het gaat om een integrale Managed NiFi-dienst, bestaande uit infrastructuur, NiFi-omgevingen en flowbeheer.

Strakke migratiedeadline

Randvoorwaarde voor de overstap naar de managed NiFi-dienst was een technische migratie naar deze nieuwe oplossing, die afgerond moest worden voor 1 juni 2022. Werd deze migratie niet tijdig afgerond, dan zou de lopende oplossing eenmalig voor het volledige opeenvolgende jaar in rekening worden gebracht, in verband met inkoop van verplichte supportlicenties.

Managed NiFi

De technische migratie van de 189 productie- en 110 pre-productieflows van de oude omgeving naar de nieuwe Managed NiFi-omgeving is op tijd opgeleverd. De oude omgeving is op 31 mei 2022 uitgezet, dat betekende dat de verlenging van de supportlicentie met een jaar niet is doorgegaan. Deze jaarlicentie zou NS een bedrag van rond de 300.000 euro hebben gekost.

 Voorbereiding en uitvoering migratie

Virtual Sciences Conclusion verzorgde de projectleiding, waarbij samen met het Consortium (KPN, Motiv en Virtual Sciences) de nieuwe Managed NiFi-omgeving is opgebouwd en ingericht. Hierna is samen met de klant NS de migratie uitgevoerd van de flows die op de huidige omgeving draaiden naar de nieuwe omgeving. De migratie is door het projectteam van Virtual Sciences voorbereid en uitgevoerd, waarbij de NS-teams die over de flows gaan hun deel met succes hebben getest en geaccepteerd.