Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences

Annelies start sluit aan bij het IT-traineeship bij Virtual Sciences

16 juni 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences Annelies

Na de studie Aardwetenschappen in Utrecht heeft Annelies 9+ jaar gewerkt als onderzoeker en analist. Eerst een paar maanden als junior onderzoeker bij fysische geografie aan de universiteit  waar ze met geografische informatiesystemen werkte. Vlot daarna switchte ze naar structurele geologie omdat ze daar een interessant promotieonderzoek beschikbaar hadden wat haar meer aansprak. Na het afronden van haar promotie is ze via haar netwerk als materiaal onderzoeker het cultureel erfgoedveld ingerold, waar ze de binnen 5 jaar op diverse afdelingen werkzaam is geweest. De uitdaging van dit veld is dat de onderzochte objecten en materialen vaak complex zijn, en in het geval van museum objecten intact moeten blijven. Dat resulteerde vaak in een creatieve aanpak. De afgelopen twee jaar is Annelies voornamelijk bezig geweest met het opzetten van een nieuw meetproces,  en het verzamelen en analyseren van objectdata. 

Gezwicht voor IT

Annelies overwoog al enige tijd om zichzelf te laten omscholen naar het IT-vak. Tijdens haar studie maakte ze al kort kennis met programmeren. Ook het verzamelen en analyseren van data is iets wat haar steeds meer aansprak en waar ze een verdieping in wilt maken. Ze koos voor een IT gerelateerd voortraject via de HvA, waar ze haar eerste basiskennis van het IT-vak opdeed, zoals het maken van een eenvoudige applicatie en bijbehorende databases. Hier kwam ze in contact met Virtual Sciences. Het opleidingstraject en de intensive begeleiding die Virtual Sciences als werkgever biedt aan de IT-trainees sprak Annelies erg aan.

Een probleem of vraagstuk zie ik als eeninteressante puzzel die moet worden opgelost, waarbij ik zowel kijk naar wat er technisch mogelijk is als wat de opdrachtgever precies wilt.

Annelies

Na het IT-traineeship

‘Drie jaar lijkt nog zo ver weg’ aldus Annelies. Ze geeft aan nog veel te moeten en vooral te willen leren. Het waardevolle van het IT-traineeship is dat de trainees direct aan de slag gaan bij de klant, dit maakt dat men in een relatief korte tijd veel kennis absorbeert van alle facetten van het IT-consultancy vak. Annelies zet vol in en maakt de basiskennis en meer binnen de gestelde drie jaar eigen, daarna weet ze haar eigen projecten te draaien.