Nieuwe Integratiespecialist bij Virtual Sciences Conclusion

Per 1 augustus is Roberto gestart bij Virtual Sciences Conclusion in de rol van Integratiespecialist. Met de komst van Roberto trekt Conclusion veel IBM kennis aan. Een grote partner waar Virtual Sciences Conclusion veel mee samenwerkt. Roberto had via deze weg al kennisgemaakt met Virtual Sciences Conclusion. De keuze voor Conclusion heeft ermee te maken dat Virtual Sciences Conclusion haar focus heeft op integratie. Dat het integratie en -ontwikkelwerk inhouse wordt gedaan spreekt Roberto aan, hij draait namelijk graag zelf aan de knoppen.

2 augustus 2021   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Nieuwe Integratiespecialist bij Virtual Sciences

Aan IBM kennis geen gebrek

Dik twee decennia heeft Roberto gewerkt aan diverse uitdagingen bij IBM in de rol van Software Engineer. Ontwikkelen in C/C++ en Java/JEE/WebSphere zijn voor Roberto gesneden koek, daar heeft hij zijn eerste voetsporen mee gezet bij IBM. Waarna hij de overstap heeft gemaakt naar integratie en middleware. Het afgelopen half jaar heeft hij OpenShift en microservices met Spring Boot en Camel eigen gemaakt. Naast de meer geijkte en traditionele vormen van integratie (Soap, JMS/MQ, SQL databases) is hij nieuwsgierig naar nieuwere vormen (REST Services, Kafka, RabbitMQ, NoSQL databases).

Sportief baasje

Sporten speelt een belangrijke rol in het leven van Roberto. Hij wandelt graag, rent na het werk een rondje door het bos en het liefst sluit hij zijn run af in de gym. Een sportief baasje kun je wel zeggen. Van een goed boek ontspant hij ook en dan bij voorkeur non-fictie en met name geschiedenis in de ruimste zin van het woord: van de Big Bang tot heden.

Ambitie bij Virtual Sciences Conclusion

Grote ambities met impact. Zo gaat Roberto aan de slag met het absorberen van nieuwe vormen van integratie om vervolgens zijn kennis en kunde intern te delen in het Virtual Sciences Conclusion integratiekennishuis en toe te passen bij klantuitdagingen.