Na een uitgebreide zoektocht landt Floris bij Virtual Sciences Conclusion

DevOps Engineer Floris Alfverink maakte de weloverwogen keuze om zijn skills voor Virtual Sciences Conclusion in te zetten. “Het geeft mij een kick als uiteindelijk iedereen binnen een bedrijf beter wordt van een integratie-oplossing die wij met ons team hebben bedacht.” 

22 september 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Floris Alfverink | DevOps Engineer | Virtual Sciences | Conclusion

Meer leren over Red Hat 

Zo’n twintig sollicitatiegesprekken voerde Floris voordat hij landde bij Virtual Sciences Conclusion. “Ik zocht naar een leuke werksfeer en voldoende opleidingsmogelijkheden”, verklaart hij zijn proces. “Virtual Sciences Conclusion is officieel partner van Red Hat, waar ik me graag verder in ontwikkel. En met de wekelijkse borrels, een goede lunch, leuke activiteiten en de gemiddelde leeftijd van de werknemers zit het met de sfeer ook goed. Daarnaast zijn er voldoende groeikansen en wordt goed werk ook beloond.” 

Er zijn volop groeikansen en goed werk wordt beloond

Floris Alfverink

Ontwikkeling tot DevOps Engineer 

Na een studie Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente lag het niet voor de hand dat Floris in de IT terecht zou komen. “Vanwege een onzekere werktoekomst besloot ik toch een andere richting in te gaan”, vertelt hij. “Via een goede vriend kwam ik bij mijn vorige werkgever terecht. Eerst als supportmedewerker, maar al snel bleek dat ik meer uitdaging nodig had. Ik ben toen na anderhalf jaar technisch consultant geworden en hield mij bezig met SQL en data-uitwisseling in de zorg. Uiteindelijk werd ik DevOps Engineer, een functie die ik sinds drie jaar vervul.” 

Beter, sneller, makkelijker 

“Analyseren hoe alles efficiënter, sneller, makkelijker en geautomatiseerd kan worden”, dat ziet Floris als zijn grootste uitdaging. Voor de snelle leerling is het belangrijk dat er regelmatig iets nieuws op zijn pad komt, zodat hij uitgedaagd blijft. “Nieuwe kennis pas ik graag toe in de praktijk, zodat mijn collega’s en klanten daarvan kunnen profiteren. De komende jaren hoop ik mezelf door te ontwikkelen als DevOps-specialist. Bij Virtual Sciences Conclusion heb ik daar gelukkig alle mogelijkheden toe.” 

Nieuwsgierig naar meer?