Nachtrust-as-a-service, uw wens, onze taak

Ontwikkelingen in het IT-landschap gaan razend snel. Conclusion On Stage is één van de interne kennisevents die Conclusion faciliteert voor haar ecosysteem. On Stage zorgt dat collega’s intern op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de markt en interne kennishuishouding. De 27 merken die Conclusion telt, hebben hier de mogelijkheid haar dienstverlening, nieuwe ontwikkelingen of nieuwe klanten te delen binnen ons unieke ecosysteem. Deze dynamische manier van kennisdeling zorgt dat we altijd kunnen inspelen op iedere IT-klantvraag.

Business Done Differently!

Tijdens On Stage hebben twee Data Integratie Specialist van Virtual Sciences de collega’s van het Conclusion ecosysteem meegenomen in de wereld van de betrouwbaarheid van applicaties.

29 april 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Nachtrust-as-a-service, uw wens, onze taak
Nachtrust-as-a-service, een wens uit de business, onze taak

Is alleen vertrouwen op technologie wel voldoende?

Betrouwbare applicaties ontwikkelen is belangrijk, omdat we steeds meer op onze technologie vertrouwen. Zo betalen consumenten vaak met de pinpas en heeft een groot deel van winkelend Nederland niet eens meer cash bij zich.

Stel je eens voor wat er kan gebeuren als het betalingssysteem er opeens mee stopt. Betrouwbare applicaties ontwikkelen is namelijk 1 ding, maar hoe kan je de garantie geven dat de applicatie ook echt betrouwbaar is? Dit doe je door veelvuldig te testen.

Testen is key

Maar veelvuldig testen, hoe raar het ook klinkt, komt zelden voor bij menig applicatie ontwikkeling. Veel bedrijven maken wat kleine tests en rollen daarna een nieuwe software update uit, zonder 100% zeker te weten dat dit goed gaat. Dit komt doordat testen over het algemeen: duur, tijdintensief en enorm moeilijk is. Maar is dit ook echt zo? En is er geen manier om goed testen wel haalbaar te maken?

Bij “Conclusion Virtual Sciences” verdiepen wij ons constant in de nieuwste technologie om onze klanten beter van dienst te zijn. En de testen die wij hebben ontwikkeld zullen een grote verbetering zijn op de test suite die de meeste bedrijven op dit moment hebben draaien. We kunnen namelijk testen op vele verschillende scenario’s met Postman, een open-source tool om API’s te bouwen en te testen. Wij gebruiken het echter om de verschillende testscenario’s op te bouwen. We willen deze scenario’s ook met heel veel calls tegelijk sturen om te kijken of het systeem dit aan kan. Hiervoor gebruiken we een andere tool: K6, een open-source load tester die naadloos aansluit op Postman. Waardoor we zowel scenario testen als load testen hebben afgevinkt.

Nadat we de testen hebben gedraaid kunnen we ook nog eens de resultaten laten zien in een open-source top-of-the-line interactief dashboard genaamd Grafana. Waardoor het analyseren van de data makkelijker is dan ooit. Daarnaast kan dit dashboard ook nog eens met het hele team worden gedeeld, waardoor er veel makkelijker kan worden samengewerkt.

Nachtrust-as-a-service, uw wens, onze taak 

Iedereen die aan een software project heeft gewerkt, weet hoe spannend de uitrol naar productie is.Veelvuldig testen voordat er uitgerold wordt, reduceert enorm veel van deze stress. Alle tools die we gebruiken, kunnen ook nog eens worden gebruikt in een CI/CD pipeline, waardoor er makkelijk voor elke uitrol, of zelfs iedere dag een herhaalbare test gedraaid kan worden. Dit loopt parallel met de ‘nachtrust-as-a-service’ die wij bij Conclusion bieden. Want waardoor slaap je lekkerder dan te weten dat je applicaties altijd blijven werken, omdat er bijna op elk scenario, met veel users tegelijk getest is?