Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

Als Integratie- en Infrastructuurspecialist bij Virtual Sciences houdt Max zich bezig met uiteenlopende klantvraagstukken. Binnen vier maanden heeft Max met nauwe klantsamenwerking een migratie klantvraagstuk uitgevoerd. Ruim 90% van de migratie is volledig door Max zelf uitgevoerd. Externe partijen zoals ontwikkelaars/functioneelbeheer waren betrokken voor de installatie voorkeuren.

2 april 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Blog Virtual Sciences Conclusion - Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

Reden voor migratie

Versie 10g was verouderd doordat deze niet meer wordt ondersteund door Oracle en versie 6 van Java had. Sinds 2020 worden er ook geen security patches meer uitgevoerd, dus migreren was noodzaak. Deze drie issues kunnen op langere termijn problemen veroorzaken in de dagelijkse operatie. Een migratie is essentieel om zo de dagelijkse operationele werkzaamheden van de klant te garanderen en te laten draaien op de nieuwe Java v8 versie.

De nieuwe versie 12c

Het betreft een zelfgeschreven applicatie, ontwikkeld door ontwikkelaars van de klant zelf. Deze applicatie had nog veel configuratiewijzigingen nodig die Max handmatig heeft geconfigureerd. Max ontwikkelt normaliter middels een vast script, dat was echter in dit geval niet haalbaar gezien de verschillende omgevingen waar ze op opereerden.

Voor deze migratie heeft Max geen expliciete tooling gebruikt. De altijd te raadplegen Oracle Support website heeft voorzien in de missende informatie. Omdat de licentiekosten van Oracle relatief hoog zijn met betrekking tot gebruik op VMware virtual servers zijn er nieuwe servers aangeschaft waarop Linux is geïnstalleerd.
Hier is Java 8, Weblogic 12.2.3.1 en Weblogic forms op geïnstalleerd en geconfigureerd. De uitdaging rondom de afgegeven tijdsplanning zorgt altijd voor de nodige (gezonde) spanning. Samenwerking met derden speelt ook hier een grote rol.
Max was afhankelijk van resources van het Linux OS team. Dit team was verantwoordelijk voor het op tijd leveren van Linux servers en helaas voor de tijdsplanning van Max liep dit anders dan voorafgaand gepland. 

Ik kijk terug op een succesvolle opdracht. Mijn Oracle kennis is verbreed en het meest waardevolle vind ik dat de klant haar tevredenheid heeft uitgesproken dat de migratie vóór de deadline is gerealiseerd.

Max

Virtual Sciences streeft altijd naar de beste samenwerking met alle leveranciers waarbij de focus ligt op het einddoel; een succesvolle migratie. En… better safe than sorry, de oude omgeving draait altijd door, totdat de nieuwe omgeving volledig en meerdere malen is getest.