Jasper Landa vertelt over zijn werkervaring bij Virtual Sciences Conclusion

Jasper Landa is één van de vele collega's die de bootcamp succesvol heeft afgerond bij Virtual Sciences Conclusion.

18 april 2019   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Jasper Landa_Virtual Sciences

Jasper vertelt over zijn stappen bij Virtual Sciences Conclusion

‘’Ik kijk met veel plezier terug op de bootcamp van het traineeship. De zeven collega’s in de groep waarmee ik maart vorig jaar startte hadden diverse achtergronden, en voor ieder was het vak Data Integratie nieuw. Het leuke daarvan is dat iedereen veel vragen durfde te stellen, en we elkaar veel wilden helpen. Tijdens de bootcamp voelde het nog helemaal niet als werken maar als een lange workshop waarin we veel interessante onderwerpen behandelden.

Aan het eind van de bootcamp kregen we een case. De opdracht luidde: presenteer over een week een webapplicatie waarin je een beursgenoteerd bedrijf kunt invoeren, die vervolgens de koers van de laatste maand ophaalt en weergeeft in een grafiek. Tijdens de ontwikkeling kwamen meerdere onderwerpen uit de bootcamp terug, zoals source code management, webpagina scripts en het gebruik van API’s. Bij de presentatie zijn de trainers van de bootamp, het management, en zelfs de recruiters komen kijken om te zien hoe het ons af ging. Dat gaf mij het goede gevoel dat ik voor een hecht bedrijf ben gaan werken. Na afloop hebben we met zijn allen een escaperoom gedaan en zijn we in Utrecht uit eten geweest.

Nu werk ik bijna een jaar binnen het integratieteam van supermarktketen Jumbo. Dat was echt wennen in het begin, maar ik leerde steeds zelfstandiger te werken. Nu neem ik namens mijn team de leiding bij de designs en bouw van een nieuwe service voor SAP. Het doel is dat Jumbo hiermee hun facturen in een gestandaardiseerd XML formaat kan uitdraaien, die business klanten in hun boekhoudsysteem kunnen importeren. Hoewel ik nu al een grote bijdrage lever bij Jumbo om het IT-landschap te moderniseren zal ik extra trots zijn wanneer Jumbo mijn design in productie neemt.’’

Jasper Landa_Virtual Sciences