Met gezonde spanning kijkt Tessa uit naar een ‘uniek IT-traineeship’

Op zoek naar een toekomstbestendige baan stuitte Tessa de Vries Reilingh op het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Het IT-bootcamp en de verschillende richtingen die je in kunt slaan, maken dit een uniek traineeship.”

2 maart 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

it-trainee-tessa-traineeship-virtual-sciences-conclusion

Begin van een carrière in de IT

Dat Tessa het IT-traineeship bij dé integratiespecialist van Nederland zou gaan volgen, was bepaald geen uitgemaakte zaak. “Ik heb eerst de bachelor Industrieel Ontwerpen en vervolgens de master Integrated Product Design aan de TU Delft gedaan”, vertelt de trainee. “Na mijn studie deed ik wat werkervaring op als parttime ontwerper binnen een start-up en als docent.” In die laatste rol leerde Tessa kinderen coderen, wat een stap richting de IT een logische maakte. “Het IT-traineeship zie ik echt als de start van mijn carrière.”

Een ander perspectief om tot passende oplossingen te komen

Tessa

Verrassend perspectief

Met gezonde spanning kijkt Tessa uit naar het IT-bootcamp. “Ik ben vooral benieuwd hoe de intensieve dagen zullen verlopen, waarbij je veel nieuwe informatie in korte tijd tot je neemt. Ik ben benieuwd welke nieuwe skills ik in deze weken ga leren.” Als de IT-trainee de fijne kneepjes van het vak als data-integratiespecialist in de vingers heeft, combineert ze dat met haar creatieve mindset en gestructureerde aanpak. “In combinatie met mijn studieachtergrond biedt dat een ander perspectief om tot passende oplossingen te komen. En uiteraard helpen mijn sociale vaardigheden, enthousiasme en gedrevenheid mij om altijd het maximale resultaat te bereiken.”

Nieuwsgierig naar meer?