IT-trainee Sophie wil haar kennis inzetten voor een duurzame wereld

“De IT-sector biedt de mogelijkheid om mijn creativiteit en probleemoplossend vermogen in te zetten en verder te ontwikkelen.” Sophie de Vries begint vol enthousiasme aan het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Het is dé kans om mezelf te ontplooien en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”

18 september 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee bij Virtual Sciences Conclusion

Data omzetten in concrete plannen

Nadat ze haar bachelor Natuurwetenschap & Innovatiemanagement afrondde, deed Sophie de master Sustainable Business & Innovation. “Deze interdisciplinaire studies boden mij de mogelijkheid om verschillende vakgebieden te combineren, wat me hopelijk helpt bij het IT-traineeship.” Tijdens haar studie mocht Sophie drie projecten uitvoeren in opdracht van diverse klanten. “Zo leerde ik de eerste fijne kneepjes van het consultancyvak, waarbij ik veel geleerd heb over hoe je data of resultaten kunt vertalen naar concrete plannen.”

Mijn beperkte programmeerervaring is een uitdaging, maar juist dat motiveert me

Sophie

IT-bootcamp voor meer programmeerervaring

De grootste uitdaging voor Sophie tijdens het IT-traineeship ligt in het bijspijkeren van haar programmeerervaring. “Als iemand met beperkte ervaring in programmeren, zal ik hard moeten werken om mijn kennis en vaardigheden op te bouwen. Maar juist die uitdaging motiveert me. Ik ben vastbesloten om mijn best te doen, te leren en te groeien. Ik zie dit als een kans om mijn grenzen te verleggen.” Het IT-bootcamp vormt voor Sophie een mooie, maar ook intensieve aftrap voor het opdoen van meer programmeerkennis.

Verscheidenheid aan IT-vraagstukken

Door haar drive om te blijven leren en haar bereidheid om buiten de gebaande paden te denken, hoopt Sophie een waardevolle toevoeging te leveren aan het team van Virtual Sciences Conclusion. Om er stap voor stap achter te komen in welk specifiek vakgebied haar passie ligt. “Ik wil veel kennis en ervaring opdoen met diverse IT-vraagstukken”, zegt ze. “Daarnaast streef ik ernaar om in de toekomst betrokken te zijn bij innovatieve projecten en daar misschien wel leiding aan te mogen geven. Verder is het mijn doel om te blijven groeien in de IT-sector en deze inzichten in te zetten om ook een waardevolle bijdrage te leveren aan duurzaamheidsvraagstukken.”

Nieuwsgierig naar meer?