IT-trainee Michiel maakt zich op voor een pittig bootcamp

Tijdens zijn IT-traineeship bij Virtual Sciences Conclusion krijgt Michiel Hartsuiker de mogelijkheid om te ontdekken wat bij hem past binnen de IT. “Ik wil een hoop kennis opdoen en deel die vervolgens graag met anderen.”

26 juni 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee-Michiel_Virtual Sciences Conclusion

IT-traineeship na hbo-studie ICT

Tijdens zijn studie ICT moest Michiel twee richtingen kiezen. “De eerste richting was information security management en daarna deed ik de specialisatie cyber security”, zegt Michiel, die vanaf juli begint met het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “In april rondde ik mijn studie af, dus het IT-traineeship sluit daar perfect op aan. Tijdens mijn studie merkte ik dat het security werkveld minder goed bij mij past, dus het IT-traineeship sluit daar perfect op aan. Tijdens mijn studie merkte ik dat het security werkveld minder goed bij mij past, dus dit nieuwe vizier biedt de mogelijkheid om me een andere richting op te ontwikkelen.”

De kennis die ik opdoe delen met anderen

Michiel

Uitdagende IT-bootcamp op de planning

Voor zijn hbo-studie volgde Michiel de mbo-opleiding Systeem- en Netwerkbeheer. “Tussendoor werkte ik een jaar als eerstelijns servicedeskmedewerker bij Divider”, vertelt de toekomstig IT-trainee over de relevante werkervaring die hij eerder opdeed. “De meeste uitdaging zie ik in het IT-bootcamp, dat de eerste zeven weken van mijn tijd bij Virtual Sciences Conclusion beslaat. Er zal veel op me afkomen, dus ik stel me erop in dat het pittig wordt.”

Ontwikkelen tot ervaren integratiespecialist

Michiel is voor zijn gevoel altijd wel een teamplayer geweest. “Dus als iemand ergens moeite mee heeft en ik daarbij hulp kan bieden, aarzel ik geen moment.” Over vijf jaar ziet de ambitieuze IT-trainee zichzelf zeker nog bij Virtual Sciences Conclusion werken. “Tegen die tijd hoop ik een ervaren integratiespecialist te zijn. Ook zou het mooi zijn als ik dan een aandeel kan hebben in het geven van lessen tijdens het IT-traineeship. In een van mijn bijbanen was ik docent-assistent, waarbij ik in de coronatijd docenten van mijn opleiding ondersteunde. Het delen van mijn kennis vond ik erg leuk om te doen en hoop ik ook bij Virtual Sciences Conclusion actief te blijven doen.”

Nieuwsgierig naar meer?