Michelle legt een stevige basis voor haar carrière met het IT-traineeship

Michelle Memelink was tijdens haar studie Bio-informatica aan de HAN bezig met het verwerken van data door programma’s te ontwikkelen. Tijdens het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion wil zij zich hierin verder ontwikkelen: “Het is werk dat ik erg leuk en uitdagend vind.”

29 juni 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee_michelle_Virtual Sciences Conclusion

Basis op de juiste manier uitbouwen met het IT-traineeship

“Ik vind het verwerken van data op een zo goed mogelijke manier een onwijs leuke uitdaging”, vertelt IT-trainee Michelle enthousiast. “Voor mij is het een grote puzzel die opgelost moet worden.” Om haar basis op de juiste manier uit te bouwen, koos Michelle voor het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. Tijdens haar studie en stage deed ze al de nodige relevante ervaring op: “Zo mocht ik data verwerken van ziekenhuispatiënten en creëerde ik hiervoor een interface. Daarnaast schreef ik voor mijn afstudeerproject een programma dat in staat is om aan de hand van het DNA van een sierplant de bloemkleur te voorspellen. In de afgelopen jaren deed ik veel ervaring op met Python en de basis van SQL, Java en Azure. Voor mij ligt de uitdaging tijdens het IT-traineeship voornamelijk in het begrijpen en kunnen toepassen van alle functionaliteiten van Azure.”

Onwijs veel kennis opdoen over integratie

Michelle

‘Leren hoe ik het beste data kan integreren’

Nadat Michelle het IT-bootcamp - de start van het IT-traineeship - heeft doorlopen, gaat ze samen met ervaren collega’s en mede-trainees aan de slag voor klantopdrachten. Hoe hoopt ze het verschil te gaan maken? Michelle: “Ik ben perfectionistisch en geef niet makkelijk op bij tegenslag. Ook houd ik ervan om in een team te werken en te discussiëren over het nemen van bepaalde stappen en kiezen voor methodes. Ik blijf scherp en leer denken op verschillende manieren.” Over vijf jaar hoopt de IT-trainee onwijs veel kennis en ervaring te hebben opgedaan over hoe zij het beste data kan integreren. “En over hoe ik het gehele proces moet aanpakken”, voegt ze daaraan toe. “Ook hoop ik dan projecten te mogen leiden, terwijl ik daarnaast nog steeds aan het programmeren ben.”

Nieuwsgierig naar meer?