Mees duikt dieper in de IT-wereld met het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion

Via het IT-traineeship wil Mees specifieke vakkennis opdoen en zijn soft skills ontwikkelen. “Tijdens het schrijven van mijn scriptie kwam ik in aanraking met de IT-wereld en raakte ik ervan overtuigd dat ik me hierin verder wil verdiepen.”

18 maart 2024   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee bij Virtual Sciences Conclusion

Innovatie en specialisatie

Mees studeerde Natuurwetenschap & Innovatiemanagement en volgde daarbinnen het traject Energie & Transport. “Innovatie was het hoofdthema van mijn studie. Ik leerde fungeren als de brug tussen wetenschap en samenleving. Het was een erg diverse studie, waarin ik veel kennis opdeed over hoe innovaties zich gedragen. Door de diversiteit miste ik specifieke ervaring binnen een domein. Om door te kunnen blijven leren, koos ik voor het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion.”

Om door te kunnen blijven leren, koos ik voor het IT-traineeship

Mees

Ontwikkelen tot integratiespecialist

Tijdens zijn studie had Mees meerdere bijbanen. “Daardoor leerde ik mezelf snel aan te passen binnen een nieuwe omgeving”, vertelt hij. “Al die banen hadden hun eigen uitdagingen.” De grootste uitdaging tijdens het IT-traineeship ziet hij in de stap van student naar professional. “Tijdens een studie ben je vooral met je eigen werk bezig, maar binnen een bedrijf - en vooral bij Virtual Sciences Conclusion - moet je echt samenwerken. Daarbij is communicatie ontzettend belangrijk.” Als hij een paar jaar vooruit mag kijken, hoopt Mees zichzelf te hebben ontwikkeld tot integratiespecialist die omringd is met collega’s waar hij gelukkig van wordt. “Voor nu wil ik me volledig focussen op het IT-traineeship”, zegt hij vastberaden en vol ambitie.

Nieuwsgierig naar meer?