IT-trainee Marciano houdt van een uitdaging: ‘Zet graag een tandje bij’

Marciano Verheesen is een van de IT-trainees die deze maand is begonnen aan de kickstart van zijn carrière in de IT. Tijdens het intensieve, driejarige IT-traineeship hoopt hij zich te ontwikkelen tot een ware Integratiebaas. “Gelukkig houd ik wel van een uitdaging, dus ben ik niet bang om even een tandje bij te moeten zetten.”

12 april 2024   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee Marciano Verheesen Virtual Sciences Conclusion

‘Voelt als thuiskomen’

Tijdens zijn opleiding behandelde Marciano voornamelijk de theoretische en onderzoekskant van wiskunde en informatica. “Hierdoor miste ik voor mijn gevoel praktijkervaring en kennis”, verklaart hij zijn vervolgstap. “Na bij meerdere traineeships te hebben geïnformeerd, had ik zowel op inhoudelijk als op menselijk vlak meteen een klik met het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. Het voelde meteen als thuiskomen.” Zijn studie gaf Marciano een mooie basis voor wat hem te wachten staat. “Ik deed ervaring op met verschillende programmeertalen en databases.”

Zowel op inhoudelijk als op menselijk vlak klikte ik met het IT-traineeship

Marciano

Integratiebaas in spé

Marciano geeft al bijna vijftien jaar bijles in wiskunde en natuurkunde. “Afgelopen jaar ben ik ook online coach voor wiskunde D geweest. Scholen die dit zelf niet kunnen geven, konden mij daarvoor inschakelen. Tijdens mijn opleiding ben ik ook student-lid geweest van het departement van Wiskunde, waar ik me heb ingezet voor het studentenwelzijn en de kwaliteit van de opleiding.” Het mag duidelijk zijn: Marciano houdt wel van een uitdaging. Tijdens het IT-traineeship hoopt hij de basis die hij heeft gelegd verder uit te bouwen. “Ik zal er hard voor werken om snel tot het juiste niveau te komen.” Om over een aantal jaar een flinke ontwikkeling te hebben doorgemaakt op zowel professioneel als persoonlijk vlak. “Ik hoop dan een waardevolle integratiespecialist bij Virtual Sciences Conclusion te zijn”, blikt hij met plezier vooruit.

Nieuwsgierig naar meer?